Ook lentekriebels? Profiteer ervan maar hou het veilig!

Gepubliceerd opvrijdag 19 feb 2021 om 16:00
Dankzij zon en zachte temperaturen kunnen we genieten van leuke buitenactiviteiten. Maar hoe kunnen we er optimaal van profiteren en het veilig houden?

Een dagje aan zee, zorg dat je altijd een mondmasker op zak hebt en zet hem op indien het te druk wordt. Drukke plaatsen zijn te mijden, raadpleeg op voorhand de druktebarometer. Te druk, zoek een rustigere plaats op.

Ook dierenparken zijn opnieuw open, maar enkel de buitengedeeltes van de parken en na reservering. Je kan de dieren maximaal met vier vrienden of met je gezinsbubbel gaan spotten.

Een zonnige wandeling of gaan fietsen met vrienden doet deugd tijdens deze lange lockdown. Het is toegestaan om af te spreken, zolang het bij maximaal vier personen blijft en op anderhalve meter afstand. Het mag met je eigen gezinsbubbel of je knuffelcontact zonder de afstandsregels.

Zoek je nog inspiratie voor een mooie wandeling of fietstocht? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Leiestreek.

Iemand uitnodigen in je tuin mag, maar je mag met niet meer dan maximum vier personen zijn in totaal (kinderen -12 jaar niet meegerekend) en altijd op afstand. Is je gezin met meer dan 4 mensen? Dat is oké, dan mogen jullie samen buitenkomen maar dan mag je niet met je hele gezin + nog andere mensen buiten afspreken. 

Je knuffelcontact is de enige persoon die je binnen bij je thuis mag uitnodigen en er geen afstandsregel telt. Je mag natuurlijk ook buitenkomen met de mensen met wie je samenwoont of je knuffelcontact, zonder afstand.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen met meer dan vier buiten spelen. Oudere kinderen houden het voorlopig bij drie andere vrienden.

Houd rekening met de nachtklok: tussen middernacht en vijf uur ’s morgens mag je nog steeds niet buiten.

Met deze info in het achterhoofd kan je veilig genieten.