Zomer in de bib!

Gepubliceerd opdonderdag 30 jun 2022 om 09:30
Tijdens de zomervakantie verwent de bib jou met het zomerterras op woensdagvoormiddag, zomerse verlanglijstjes en reisbestemming bib.

Zomerterras

In juli en augustus kan je op woensdagvoormiddag terecht op het zomerterras van de bib (kant Karel van Manderstraat). Iedereen is er van harte welkom. De bib voorziet een leestafel met kranten en tijdschriften, een boek in de kijker en wat uitleg over het reilen en zeilen van de bibliotheek.

Voor kinderen en hun (groot)ouders zijn er hele toffe activiteiten, alles in het teken van "muziek". Er zijn 4 leuke muzikale thema’s: iedereen klassiek, zing met ons mee, naar de disco en rokken en rollen.

  • Speciale gasten zijn Verteltheater ‘Wonderling’, onze opener op 6 juli.  Tilde brengt vertellingen voor jong en oud, muzikaal bijgestaan door een muzikant met contrabas.  
  • 20 juli: Margaux en Michèle demonstreren discodans op hoog niveau en leren de kinderen een dansje aan
  • 27 juli: Sabine zingt K3
  • 10 augustus: Ilse Vanthournout van Funk I dance geeft een workshop
  • 24 augustus: Geert Tallieu brengt onvergetelijke popsongs
  • Afsluiten doen we op 31 augustus met een interactieve muzikale show van Rik Schrauwen.

Laat ook zeker een foto maken in onze mooie fotobooth samen met je familie en vrienden!

Zomerse verlanglijstjes

Welke boeken heb je de vorige maanden aangestipt om deze zomer te lezen? Bereid je leeszomer voor en bezorg ons je verlanglijstje van 10 boeken, strips of andere voorkeurmaterialen. Of, nog beter, laat je verrassen! Geef ons het genre of onderwerp door waarin je graag wegdroomt en wij zorgen voor een pakket van 5 titels.

Bestemming Bib

Deze zomer loopt de derde editie van ‘Bestemming: bib!’. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan in de bib een reispas afhalen met vier leestrips op. Voor elke trip lees je een boek en krijg je een stempel. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en loot ‘Iedereen Leest’ er een aantal winnaars uit. 

Kom zeker eens kijken naar onze zomerse ‘bestemming bib’ stand en kies daar je favoriete boek.

Thema's