Zitdagen belastingaangifte

Gepubliceerd opdinsdag 10 mrt. 2020 om 10:45
Als je hulp nodig hebt om je belastingaangifte in te vullen, dan kan je beroep doen op de medewerkers van de FOD Financiën die hiervoor naar onze gemeente komen.

De zitdagen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Markt 1 in Meulebeke op woensdag 20 mei, woensdag 27 mei en woensdag 3 juni. Je kan er telkens terecht van 08:30 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00. Dit jaar wordt niet meer gewerkt met een ticketsysteem.

Opgelet:

• Er worden alleen aangiften aangevuld aan de hand van de elektronische identiteitskaart (eID) van de belastingplichtigen. De pin/pukcodes zijn niet nodig. Voor gehuwden en samenwonenden volstaat 1 eID. Er kunnen geen meerdere aangiften worden ingevuld tenzij alle eID’s worden meegebracht of er een volmacht is dat de andere aangiften worden ingevuld met de eID van de persoon die aanwezig is. Bijvoorbeeld: de moeder brengt aangifte mee van dochter ofwel heeft de moeder ook eID van de dochter mee, ofwel heeft de dochter een volmacht gegeven aan de moeder om aangifte met eID van de moeder te laten invullen.
• Breng zoveel mogelijk documenten mee zoals betalingsbewijzen van onderhoudsgeld, vonnis of overeenkomst van co-ouderschap, voor mensen met een buitenlands pensioen de bankuittreksels of zelf gemaakt overzicht, leningsattesten…