Wist-je-datjes Vrije Tijd

 • Zwembad / kleedkamers Ter Borcht

Zoals je weet was het zwembad Ter Borcht van 7 tem 27 juni gesloten wegens onderhoudswerken! Tijdens die weken is er heel veel gebeurd. Nu zijn we ondertussen terug op volle toeren geopend en kan iedereen opnieuw genieten van een frisse duik in het zwembad. Neem gerust een kijkje bij de foto's en ontdek hoe een zwembad zónder water er uit ziet ;)! 

Ook maakten we van deze gelegenheid gebruik om onze kleedkamers op te frissen. Er werd een nieuwe kleurtje gegeven aan de muren (zie foto).

 • Babybank Meulebeke

11 Meulebeekse kinderopvanginitiatieven zetten mee hun schouders onder Babybank Meulebeke. Iedereen kan bij de onderstaande initiatieven babyspullen inleveren, die nadien opgehaald worden door Lokaal Bestuur Meulebeke, om te herverdelen aan gezinnen in Meulebeke die het financieel moeilijk hebben.
 • De Keppesneppe (Daphné Baert)
 • De meulebeertjes (Kimberly Roose)
 • Simon en Saartje (Elise Bruggeman)
 • Villa Kakelbont (Marjorie Verbrugghe)
 • Jip en Janneke (Heidi Esprit)
 • Pinokio (Elke Vandenbroeck)
 • De Kinderdroom (Sandrina Hullebusch)
 • Natlietje (Natalie Vanhove)
 • FERM (Hilde Van Parys)
 • FERM (Evy Vandenberghe)
 • FERM (Christine Heyerick)
Ook in het gemeentehuis en in het IBO 't Berenhuisje kunnen babyspullen bezorgd worden!
Babyspullen 0 tot 1,5 jaar? Ongebruikte luiers, kleertjes, park, buggy, reisbedje, zitstoel, elektro, autozitje, ... Kortom alles voor baby's. Heb je zelf dringend nood aan babyspullen of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Huis van het Kind via 051/48 83 46 of huisvanhetkind@meulebeke.be.
Samen kan een afspraak gemaakt worden om babyspullen af te halen aan de achterkant van het gemeentehuis via de garagepoort.
Er zijn ook vaste Open Garagedagen telkens op donderdag van 17u30 tot 18u30 én enkel via afspraak op: 15/07 - 26/08 - 23/09 - 21/10 - 18/11 - 16/12.
 • Vrijetijdspunt vindt zijn stek in het sport- en recreatiecentrum Ter Borcht

Met het oog op de toekomst, met o.a. het Kasteel Ter Borcht als toeristische trekpleister, verhuist de dienst Vrije tijd van het gemeentehuis naar Ter Borcht. Zowel de Meulebekenaren als niet-Meulebekenaren kunnen vanaf nu voor alle info en vragen over vrije tijd terecht op deze prachtige en passende locatie!

Een activiteit laten plaatsvinden in OC Vondel? Voor het reserveren van een zaal in OC Vondel kan je vanaf nu op de gemeentelijke website ('ik vraag aan' of 'ik organiseer') een aanvraagformulier invullen en doorsturen. Vrijetijdspunt behandelt de aanvraag dan.

Een zaal gereserveerd in OC Vondel? De sleutel/badge haal je af op Ter Borcht (8-19 uur, ingang kant Ter Borchtlaan), en breng je daar ook terug, op de data die onderling afgesproken worden.

 • Wandelen en fietsen in ons eigen Meulebeke

In Meulebeke hebben we 6 bewegwijzerde wandelroutes en 2 bewegwijzerde fietsroutes. Om de wandelaars en de fietsers te plezieren stellen we onze Meulebeekse wandel- en fietsroutes ook digitaal beschikbaar. Via de gemeentelijke website kan je de routes gratis downloaden. Toch liever nog de papieren folders? Die kan je nog steeds afhalen in het gemeentehuis, de bibliotheek, sportcentrum Ter Borcht en dienstencentrum Ter Deeve: € 1 per folder of € 5 voor de verzamelmap met de 6 wandel- en 2 fietsfolders. En ook de fietstocht Dwars door Meulebeke met Wouter Deboot, die vorig jaar gelanceerd werd, kan je downloaden of gratis afhalen. Wat houdt je nog tegen? Trek eropuit!

 • Toerist in eigen provincie / land

Sinds 26 juni is er de nieuwe speurtocht in provinciedomein de Baliekouter in Wakken. Ga op avontuur met Blob en zoek mee naar het beeld van Harrius de Hermelijn. De brochure is te vinden in het gemeentehuis! Extra info kan je hier vinden.

Extra inspiratie nodig om de toeristische troeven van de eigen streek te vinden? Tal van gratis brochures wachten op jou in het gemeentehuis. Haal ze tijdens de openingsuren op (voormiddag). Doen! 

Voor wie graag eropuit trekt, is er ook de (nieuwe) website van Riebedebie! Boordevol tips voor een (ont)spannend dagje uit in Vlaanderen en Brussel. Musea, pret- en dierenparken, recreatiedomeinen, boottochten en nog veel meer. Kiezen wordt moeilijk! 

 • Familie fit!

Liever actief? Gezinssport Vlaanderen houdt de hele familie fit met beweegtips. Hup hup hup!