Wist-je-datjes Vrije Tijd

  • Cultuurseizoen 2023-2024 

Op 26 april sluit 'Loos' het cultuurseizoen waardig af, een theaterstuk over adoptie op de planken gebracht door vier straffe acteurs: Clara Cleymans, Inge Paulussen, Samuel Vekeman en Dimitri Leue. 

Wil je er ook bij zijn? Koop je ticket hier.

  • Kunst in het Gemeentehuis: 20 maart - 20 juni 2024

Nog tot 10 maart 2024 exposeert Meulebekenaar Filip Bisschop in het gemeentehuis. Zijn tekeningen/schetsen zijn absoluut de moeite waard om te komen bekijken! 

Vanaf 20 maart is de kunst van twee andere Meulebekenaren aan de beurt. Keramiek van Jozef Bekaert: 'Keramische kunst kan bij mij alle vormen aannemen. Aarde en vuur kan leiden tot een verrassend effect.' En schilderijen van Carine De Craemer: 'Het is een wisselwerking van de juiste energie en kleuren … een balans die neerdaalt en tevoorschijn komt op het witte doek. Het resultaat kan de waarnemer een streling bieden voor het oog.'

Algemene info omtrent het project 'kunst in het gemeentehuis' kan je hier terugvinden.

  • 21 april 2024 = erfgoeddag 'thuis'

In eigen gemeente kan het grote publiek van 14:00 tot 18:00 genieten van volgende gratis activiteiten:

  • tentoonstelling 'Op zoek naar 't schone' van Edgard Van Bavegem: kasteel Ter Borcht, Van Bavegemzaal  
  • volkse markt voor gezinnen en iedereen met een hart voor 't schone: sportschool Meulebeke
  • muurschilderijen Van Bavegem: Kapel van Onze Lieve Vrouw van Bijstand (gidsbeurten)
  • Blobspeurtocht (zie ook hieronder)

Erfgoeddag is een samenwerking van Heemkring Mulenbeca en lokaal bestuur Meulebeke.

  • Wandel- en fietsroutes in eigen gemeente: de Centrumwandeling

Binnenkort halen we met zijn allen weer de wandelschoenen en/of de fiets uit om erop uit te trekken. We helpen jou graag aan inspiratie!

Als eerste halen we  de Centrumwandeling van onder het stof. Een zes kilometer lange wandeling waarbij je het centrum zelf, maar ook domeinTer Borcht en het kasteelpark aandoet. In kasteel Ter Borcht tref je het Toeristisch Infopunt en de Belevingsruimte die recent bekroond werden met het prestigieuze Q Label, uitgereikt door Westtoer! Het kasteel herbergt daarnaast ook het restaurant La Rivée, waar je smaakpapillen hemels verwend worden ...

Leuk extraatje bij deze wandeling is ook de letterzoektocht die je kan oplossen en die een toffe verrassing kan opleveren. En heb je kinderen jonger dan 12 jaar, dan kan je er ook nog de gezinsvriendelijke Blobspeurtocht op het domein aan koppelen, of die een andere keer doen. 

  • Zwembad Ter Borcht: sluitingsdagen 2024

In 2024 zal het zwembad enkele dagen uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek door zwemwedstrijden:

17 maart, 7 april, 28 april, 25 en 26 mei.

Daarnaast zal het zwembad ook gesloten zijn op volgende feestdagen:

31 maart en 1 april, 1 mei, 9 en 10 mei, 19 en 20 mei, 11 juli, 21 juli, 15 en 16 augustus, 1 en 2 november, 11 november, 15 november, 24, 25 en 26 december.

Noteer deze dagen nu al in je agenda! Zo kom je niet voor een gesloten deur te staan.

  • Zwemreeksen voor kinderen

Vanaf 2024 geeft de sportdienst de fakkel door aan TiMe Swimming Team voor de organisatie van zwemlessen voor kinderen. De lessen gaan door op zaterdagvoormiddag in het zwembad van Meulebeke.

Alle info vind je op de website TiMe Swimming Team.