Wist-je-datjes Vrije Tijd

  • 'Trappen door velt en bosch': fietszoektocht langs provinciedomeinen 

Fiets langs de provinciedomeinen 't Veld in Ardooie, Wallemote-Wolvenhof in Izegem en Sterrebos in Roeselare en ontdek onvergetelijke stilteplekjes! De route van 53 km loopt via fietsknooppunten. Onderweg krijg je 15 vragen voorgeschoteld over landschap, erfgoed en natuur. Probeer zeker om de juiste antwoorden te zien (letterlijk ;-) of te zoeken, want je kan een gratis overnachting in een B&B winnen! De fietszoektocht  loopt tot 30 september.

  • Nieuw cultuurseizoen 2024-2025: abonnement en/of losse tickets

Het cultuurprogramma voor 2024-2025 brengt echte cultuurparels naar Meulebeke, met een mooie mix van muziek, theaterproducties, comedyacts en beklijvende lezingen.

Er zijn vier grote voorstellingen (abonnement of losse tickets) en vier kleinere voorstellingen (losse tickets). De grotere voorstellingen vinden plaats op het podium van OC Vondel, voor de kleinere voorstellingen zoeken we de intimiteit op van zaal De spiegel in kasteel Ter Borcht.

Je kan een abonnement (= de vier grote voorstellingen) bestellen tot 7 juli, via het bestelformulier. Vanaf 15 augustus kan je losse tickets kopen voor elk van de acht voorstellingen, via de gemeentelijke website.

Wie, wat, wanneer, waar, tarief? Hoe een abonnement bestellen, hoe losse tickets kopen? Lees het op de website of in de papieren brochure. Papieren brochures vind je bij het Vrijetijdspunt op Ter Borcht, in het toeristisch infopunt in kasteel Ter Borcht en in het gemeentehuis. 

  • Vakantiewerking zomer 2024: schrijf in!

De vakantiewerking op sportdomein Ter Borcht is onmisbaar voor ouders van kinderen van 2,5 tot 14 jaar, én gegarandeerd plezier voor de kinderen! Wil je dat je kind erbij is? Schrijf hen in via Ticketgang! Je kan op elk gewenst moment inschrijven voor halve dagen of volle dagen, wel minstens 24 uur op voorhand. Maar doe het best nu, dan ben je zeker.

Voor de tieners (zesde leerjaar tot en met het vierde middelbaar) is er de SWAP tiernerwerking. Coole activiteiten en avontuurlijke daguitstappen! Schrijf snel in via Ticketgang, want de plaatsen zijn beperkt.

  • Zwembad Ter Borcht 2024: openingsuren en sluitingsdagen vanaf juli 

Zwemmen in zwembad Ter Borcht? Altijd een goed idee! Na het jaarlijks onderhoud is het zwembad terug open vanaf dinsdag 2 juli om 13:00. En dan gelden de ruimere openingsuren van de vakantiedagen, met de familieglijbaan en allerlei zwemattributen voor uren plezier!

Het zwembad zal gesloten zijn op volgende feestdagen11 juli, 21 juli, 15 en 16 augustus, 1 en 2 november, 11 november, 15 november, 24, 25 en 26 december.

Noteer deze dagen nu al in je agenda! Zo kom je niet voor een gesloten deur te staan.

  • Kunst in het Gemeentehuis: juli - oktober

Van 12 juli tot 12 oktober loopt de negende expo met kunst van Meulebeekse kunstenaars. Ditmaal met bronzen beelden van Filip Santens en foto's van Tom De Witte. Kom de unieke werken van deze twee exposanten bewonderen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Algemene info omtrent het project 'kunst in het gemeentehuis' kan je hier terugvinden.

  • Kunstzomer 2024: elke zondag in september

Tijdens Kunstzomer Leiestreek 2024 kunnen kunstliefhebbers van 1 tot en met 29 september kennis maken met moderne hedendaagse kunst op meer dan 15 locaties in de Leiestreek. Ook in Meulebeke! 

Kunstzomer 2024 in het Kasteel Ter Borcht, elke zondag in september van 14:00 tot 18:00. Hou zeker een zondagnamiddag hiervoor vrij!

Meer info volgt via onze communicatiekanalen.

  • Open Monumentendag 2024: zondag 8 september

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de dienst Vrije Tijd Open Monumentendag. Dit jaar is het thema 'en route'.

We werkten een aantrekkelijke fietsroute uit waarbij de klemtoon ligt op locaties die niet altijd toegankelijk zijn voor het publiek. Zowel het centrum alsook de omliggende parochies van onze gemeente maken deel uit van de route.

Hou die zondag vrij!

Meer info volgt via onze communicatiekanalen.

  • Wandel- en fietsroutes in eigen gemeente: Preiroute + peters/meters gezocht 

De tweede van onze twee mooie fietsroutes in eigen gemeente die we graag nog voorstellen voor het zomerse weer zijn intrede (hopelijk) doet, is de Preiroute.

Als preigemeente kan een route met deze naam niet ontbreken! De route van 48 kilometer start en eindigt aan het sport-en recreatiedomein Ter Borcht dichtbij het centrum van de gemeente, dat op zich al de moeite waard is om te verkennen. Ze loopt door de drie 'buitenparochies' van Meulebeke en over de gemeentegrenzen door Tielt, Pittem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Izegem. De wegwijzers leiden je naar heel wat bezienswaardigheden en door mooie stukjes natuur. Op infoborden op Meulebeekse bodem staan interessante weetjes over ons erfgoed en het leven in onze gemeente tijdens de eerste wereldoorlog.

Scan zeker de QR-code op de folder voor het vinden van een lokaal adresje om even uit te rusten met een drankje en/of een hap(je). 

Je kan de wandel- en fietsroutefolders downloaden. Je kan ze ook gratis afhalen in het toeristisch infopunt (Kasteel Ter Borcht), het gemeentehuis en bij het vrijetijdspunt op Ter Borcht. 

We zijn ook op zoek naar peters en meters voor onze fiets- en wandelroutes! Jouw taak bestaat er uit om op regelmatige basis één van onze gemeentelijke routes te controleren. Zo help je mee om de route veilig te houden. Ben je een fervent fietser of wandelaar en wil je tegelijkertijd een oogje in het zeil houden? Stel je kandidaat via vrijetijd@meulebeke.be. Wij en de gebruikers van de routes zullen je dankbaar zijn!

  • Zwemreeksen voor kinderen

Sinds begin 2024 gaf de sportdienst de fakkel door aan TiMe Swimming Team voor de organisatie van zwemlessen voor kinderen. De lessen gaan door op zaterdagvoormiddag in het zwembad van Meulebeke.

Alle info vind je op de website TiMe Swimming Team.