Wie grijpt de cultuurprijs 2020?

Gepubliceerd opdinsdag 10 mrt. 2020 om 09:14
De Meulebeekse cultuurraad reikt in 2020 voor de vierde maal de “Cultuurtrofee” uit en is op zoek naar kandidaten.

Dansgroep Folle et Fou, kunstenaar Frans Vercoutere en het Davidsfonds mochten reeds met fierheid deze prijs in de wacht slepen. Ken je iemand die een bijzondere artistieke of culturele prestatie heeft geleverd, iemand die het culturele imago van de gemeente Meulebeke mee op de kaart heeft gezet of een Meulebeekse vereniging die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied? Dan kan je hem of haar voorstellen als kandidaat voor de cultuurprijs.

Stel je eigen kandidaat voor!

Elke Meulebekenaar of Meulebeekse vereniging die zich op cultureel gebied verdienstelijk heeft gemaakt kan deze trofee in de wacht slepen. Of je nu professioneel kunstenaar bent of een groot deel van je vrije tijd stopt in culturele bezigheden maakt niets uit om deze trofee te behalen. Enkel je kandidatuur moet voorgedragen worden.

Een jury – bestaande uit onder andere niet-Meulebekenaren en 1 lid van het dagelijks bestuur van de cultuurraad – zal alle kandidaturen beoordelen en de laureaat bekend maken op de avond van de prijsuitreiking (op vrijdag 30 oktober 2020 om 19:00 in Ter Deeve, Bonestraat 24).

Bezorg de kandidatuur vóór 1 mei aan de heer Joost Pollet, secretaris van de cultuurraad, Godshuisstraat 9a, 8760 Meulebeke (joost.pollet@skynet.be). Je stelt je kandidatuur schriftelijk voor met vermelding van de loopbaan van je kandidaat en waarom deze kandidaat volgens jou de Cultuurprijs verdient.

Lees hier het volledige reglement na.

Thema's