Update werken marktplein

Gepubliceerd opdonderdag 16 feb 2023 om 13:00
Een stand van zaken na een bedrijvige periode in onze dorpskern. Dit staat op de planning!

Fase 1

In fase 1 werkt het bouwteam verder aan het beklinkeren van de voetpaden, het uitwerken van de zitelementen rondom de groeneilanden en de groenaanleg. Vanaf midden februari is de nieuwe verbindingsweg Het Park, tussen de Kapellestraat en de Holdestraat, open. Je kan ook opnieuw parkereren op de parking in de Holdestraat.

De schuine parkeerplaatsen langs de weg zijn nog niet in gebruik. Zo geven we het gras en groen alle tijd om er te groeien. Ondertussen droogt de uitgewassen betonverharding op het kruispunt van de Karel van Manderstraat met de Oostrozebekestraat volop verder, zodat het kruispunt tegen eind februari weer open kan.

De parking in de Holdestraat is opnieuw toegankelijk.

Fase 2

De werken in fase 2 draaien intussen ook op volle toeren. De opbraakwerken in de Hoogstraat zullen zich eind februari verderzetten naar de Baljuw Vermeulenstraat. 

Rioleringen zijn in aanleg ter hoogte van de Markstraat en de Hoogstraat en aansluitingen worden uitgevoerd.  De doorgang van de Baljuw Vermeulenstraat naar de Plettinckplaats zal vanaf eind februari sluiten, ook voor plaatselijk verkeer. Ook de Marktstraat is tijdelijk ontoegankelijk in deze fase.

Opbraakwerken in de Hoogstraat.

Fase 3

In fase 3 neemt de aannemer het marktplein aan de voorkant van het gemeentehuis onder handen. De start is voorzien rond april 2023. De openbare verlichting wordt stelselmatig meegenomen bij de verderzetting van de werken.

Zo vlotten de werken voorlopig aan een prima tempo, mede dankzij een reeks maatregelen die de hinder waar mogelijk beperken.