Waar vind ik informatie over mijn vaccinatie?

Gepubliceerd opdonderdag 11 mrt 2021 om 16:00
De overkoepelende website over het vaccinatiecentrum Tielt staat online. Je vindt er alle mogelijke info omtrent de vaccinatiecampagne in de Tieltse Europahal en een verhelderend filmpje.

Op www.vaccinatiecentrumtielt.be kom je alles te weten over de lokale en nationale vaccinatiecampagne. Van de oproepingsbrief over de mobiliteit tot de bereikbaarheid van de Europahal. Ook antwoorden op veelgestelde vragen over je vaccinatie vind je er terug. Vragen voor het vaccinatiecentrum kan je stellen via info@vaccinatiecentrumtielt.be.

Je vindt er ook een lijst met veelgestelde vragen.

Een instructievideo geeft een voorsmaakje van hoe jouw vaccinatiesessie in de Europahal zal verlopen. In de praktijk telt het vaccinatietraject een viertal stappen.

Naast het digitale verhaal zorgt het lokaal bestuur nog voor een folder op papier met alle praktische info. Deze mag elk Meulebeeks gezin volgende week in de bus verwachten. Met de slogan "Echte beren laten zich vaccineren" roepen we op om positief te reageren op de oproep om zich te laten vaccineren.

Je laten vaccineren voorkomt dat je (opnieuw) COVID-19 krijgt. Ook als je eerder al besmet was, kun je terug besmet raken en ernstig ziek worden. Door je te laten vaccineren tegen COVID-19 bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je familie, collega’s, vrienden en de kwetsbaren in je omgeving. Als meer dan 70% van de bevolking gevaccineerd is, bereiken we groepsimmuniteit en krijgen we het virus onder controle. 

Ga naar het vaccinatiecentrum als je kan.

Je laten vaccineren in het vaccinatiecentrum is de snelste weg om gevaccineerd te worden. Iemand mag je helpen en vergezellen naar en in het vaccinatiecentrum: je partner, gezinslid, vriend, mantelzorger, vrijwilliger…

Kan je op niemand beroep doen, neem dan contact op met het lokaal bestuur zodat we een oplossing voor jou kunnen zoeken.

Kan je je door gezondheidsredenen niet verplaatsen, ook niet met hulp, dan zal je in overleg met je huisarts thuis gevaccineerd kunnen worden. Het thuisvaccineren zal altijd langer duren dan dat je naar het centrum kan komen. Meer info vind je terug via https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/vaccinatie-thuis.

De Vlaamse overheid stuurde de eerste oproepingsbrieven uit voor de +85-jarigen. In de oproepingsbrief staat een voorstel van afspraak. Deze afspraak moet je bevestigen of indien nodig verplaatsen. Dit kan digitaal via de link op jouw oproepingsbrief of telefonisch via het telefoonnummer op de brief. Via het telefoonnummer op de brief kom je rechtstreeks terecht in het vaccinatiecentrum van Tielt.

Zit je toch nog met vragen rond registratie, mobiliteit of andere zaken, neem contact op met ons lokaal bestuur: 051 48 80 80 of corona@meulebeke.be.