Voorbereidende werken Pittemstraat vanaf 14 juni

Gepubliceerd opwoensdag 9 jun 2021 om 09:52

Vanaf 14 juni starten de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Pittemstraat met fietspaden, dit ter hoogte van de Randweg richting de grens met Pittem. De voorbereidende werken duren tot en met 31 augustus en doorgaand verkeer is steeds mogelijk. Vanaf oktober 2021 zullen de rioleringswerken van start gaan in de Achtste Linielaan.

De Pittemstraat is een drukke verbindingsweg waar men 70 km per uur mag rijden. Vandaag is er echter een smal fietspad aanwezig. Om de veiligheid en het fietscomfort te verhogen wordt er de komende jaren langs één zijde een dubbelrichtingsfietspad aangelegd van 2,5 m breed.

De gemeente grijpt de aanleg van de fietspaden ook aan om de riolering om te vormen naar een gescheiden systeem. Hierbij wordt het vuile (huishoudelijke) water afgevoerd via rioleringsbuizen, terwijl het regenwater maximaal wordt opgevangen in open grachten.

De werken aan de Pittemstraat verlopen in verschillende fases. Meer informatie over de werken en de fasering kan gevonden worden op https://preus.meulebeke.be/nl-BE/projects/de-pittemstraat-de-gentstraat-wegen-en-rioleringswerken-met-aanleg-van-fietspaden