VIP2024

Meulebeke als VIP2024-gemeente

Meulebeke warmt zich samen met heel wat #vlamingeninparijs op voor de Olympische Spelen in Parijs. Deze zomer trekt een sterke delegatie topsporters naar de Franse hoofdstad om hun medailleambities waar te maken.

En ook wij worden uitgedaagd om onze sportieve ambities in te lossen. Onder de VIP2024-vlag gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk inwoners in beweging te brengen. De Olympische koorts heerst in de gemeente. Voel je de sportkriebels ook al?

Jeugdolympiade – een sportieve uitdaging voor de kleinsten

Op vrijdag 5 april 2024 is de Meulebeekse jeugd aan zet tijdens de jeugdolympiade. In een Olympische sfeer ontdekken de deelnemers vier sporten: atletiek, badminton, judo en zwemmen. Daarbij leggen ze verschillende testjes af per sport. Elke deelnemer ontvang een Olympisch attest na deelname. En vergeet niet, deelnemen is belangrijker dan winnen.

Ben je tussen 8 en 14 jaar, hou je van sporten en brandt er een olympisch vuur in jou? Knoop je sportschoenen en sprint naar Ticketgang om je plekje te verzekeren voor deze sportieve dag.

Beweegweek – een sportieve uitdaging voor alle leeftijden

Tijdens onze olympische week (11 t.e.m. 19 mei 2024) dagen we alle inwoners uit om massaal te bewegen. We proberen samen zoveel mogelijk beweegkilometers te verzamelen en zo virtueel de olympische vlam helemaal naar Parijs en terug te brengen. Deelnemen kan door te wandelen, lopen, fietsen, zwemmen… en je gelogde kilometers door te geven aan de sportdienst.

Bovendien is het in deze periode ook de Week van het gezin. Een uitgelezen kans voor gezinnen om hun sportiefste zelf te laten zien.

Meer info over de uitdaging en werking vind je binnenkort op deze pagina.

Sport- & recreatiedomein Ter Borcht

Het kloppend hart van sport en recreatie in Meulebeke is zonder twijfel Ter Borcht. Het domein biedt verschillende sportfaciliteiten en groene zones. Of je nu komt voor een gezellige wandeling in het speelbos, een gezellige picknick bij kasteel Ter Borcht of een stevige sportsessie, er is voor elk wat wils!

Spot jij onze Vlaamse topsporters op het domein?