Vervoersbewijs De Lijn verandert deze zomer

Gepubliceerd opdinsdag 7 jul 2020 om 09:52
Reizen met De Lijn ziet er vanaf deze zomer een beetje anders uit.

Nieuwe betaalmogelijkheden

Voor de coronacrisis was het mogelijk om bij de buschauffeur jouw vervoersbewijs te betalen. Dit is echter niet meer mogelijk. Voortaan koop je je vervoerbewijs vooraf via een ticketautomaat, Lijnwinkel of ander verkooppunt. Je kan ook nog altijd via sms- of m-tickets op je smartphone of contactloos betalen.

Ontwaardingstoestellen niet meer bruikbaar

Vanaf 1 juli 2020 stopt De Lijn met het gebruik van de magneetkaarten en de bijbehorende ontwaardingstoestellen op de bus en tram. Alleen de Kusttram vormt nog de uitzondering, tot 30 september 2020 kan je hier wel nog met dit vervoerbewijs betalen. Gelukkig is er een waardige opvolger: het vervoerbewijs op elektronische kaart! Deze scan je bij elke op- en overstap.

Heb je nog bruikbare magneetkaarten?

Die kan je perfect omruilen in een van de Lijnwinkels, online of in andere verkooppunten in jouw buurt. Dit kan nog tot eind september 2020.

Nieuwsgierig naar het aantal ritten dat je nog hebt? Of wil je weten hoe lang dit vervoerbewijs geldig is?

Raadpleeg deze informatie snel en makkelijk via de infoknop op de scanners of ticketautomaten. Daarbovenop kan je ook op hier terecht, waar je zelfs kan zien op welke dagen je je vervoerbewijs hebt gebruikt.

Verdere info kan je vinden op www.delijn.be.