Vaccinatiecentrum Europahal op snelheid.

Gepubliceerd opdinsdag 25 mei 2021 om 18:30
Tijdens het afgelopen pinksterweekend bereikte Vaccinatiecentrum Tielt een nieuwe mijlpaal: de 30.000ste prik in de Europahal werd gezet.

Gezien er in totaal goed 60.000 mensen worden ingeënt in de Europahal van Tielt, zitten we daarmee aan een vaccinatiegraad van net boven de 50 % voor de 1st prik (inwoners 18+) van onze volledige vaccinatiezone.

Iets meer dan de helft van alle volwassen inwoners in Meulebeke heeft een eerste prik gehad, 50,55% om precies te zijn. En bijna de helft, namelijk 46,94%,van onze 65-plussers is intussen volledig gevaccineerd.

De volledige groep van mensen met een onderliggende aandoening van het vaccinatiecentrum Tielt is intussen ingeënt of kreeg een uitnodiging om ten laatste in het begin van de week van 31 mei gevaccineerd te worden.

Vanaf diezelfde week van 31 mei komen er extra volumes aan vaccins ter beschikking en worden meer en meer mensen uitgenodigd, steeds in dalende volgorde qua leeftijd.

Tijdens de maand juni wordt het totale aantal prikshifts opgetrokken. Ook ’s avonds en in het weekend wordt er gewerkt. Per vaccinatielijn zullen 36 prikken per uur worden gezet versus 30 voorheen. We zijn goed bezig!

Echte beren laten zich vaccineren!