Vaccinatiecampagne COVID 19

Gepubliceerd opvrijdag 15 jan 2021 om 08:43
Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. De vaccinatiecentra zijn gekend en kunnen worden opgestart.

Vaccinatiecentrum voor Meulebekenaren is bekend

In de regio Midwest, waar Meulebeke deel van uitmaakt, worden 3 vaccinatiecentra uitgebouwd. De inwoners van Meulebeke zullen het vaccin toegediend krijgen in de Europahal in Tielt.

De Europahal in Tielt is vlot bereikbaar voor de Meulebekenaren. Niet iedereen zal zich echter op eigen houtje kunnen verplaatsen naar De Europahal, we bedenken volop oplossingen voor inwoners die minder mobiel zijn.

Uitgebreidere communicatie over het vaccineren en het vaccinatiecentrum volgt later. We houden je op de hoogte!

Bekijk hier alvast de eerste campagnebeelden.

#laatjevaccineren

Doe het voor jezelf

COVID-19 kan een slopende ziekte zijn en het valt niet te voorspellen hoe ziek je ervan wordt. Je kan een milde versie doormaken, met symptomen die doen denken aan griep. Maar sommige mensen worden helaas veel ernstiger ziek en hebben zelfs intensieve zorg nodig. 
Vaccins gelden als de veiligste, succesvolste en goedkoopste manier om ziekte te voorkomen.

Doe het voor elkaar

Een vaccin beschermt het individu. Maar als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is een ganse gemeenschap beschermd. Als je je laat vaccineren, bouw je dus mee aan groepsimmuniteit om zo controle te krijgen op dit virus en het uit de samenleving te krijgen.

Voor je (kwetsbare) geliefden of patiënten

Laat je je vaccineren, dan werp je meteen ook een dam op voor zij die zich omwille van onderliggende gezondheidsproblemen niet kunnen laten vaccineren (bv. iemand die een acute kankerbehandeling krijgt of zwangere vrouwen). Ook is vaccinatie belangrijk als je als zorgverlener of met risicogroepen werkt. Zo is de kans klein dat je anderen besmet.

Voor onze zorgverleners

Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door COVID-19. Het zorgsysteem is afgelopen jaar zwaar onder druk komen te staan door het hoge aantal coronabesmettingen en de talrijke hospitalisaties. Laat je dus vaccineren, zo help je ook de zorgverleners die altijd klaar staan voor jou.
Voor hen die gevaccineerd zijn, is het belangrijk om nog een tijdje de coronamaatregelen op te volgen. Dat betekent dat je ook na je vaccinatie je contacten nog moet beperken.

Onze gemeente

Ook in onze gemeente zijn de vaccinaties gestart. De eerste vaccins werden op 6 januari toegediend aan de bewoners van het woonzorgcentrum De Zonnewende. In een volgende fase worden de medewerkers van woonzorgcentra en alle andere zorgpersoneel gevaccineerd.

Want "echte beren laten zich vaccineren"! 

Zorg voor jezelf en voor de ander!

Meer info kan je via deze link vinden.

Thema's