Vaccinatie prioritaire eerstelijns zorgprofessionals

Gepubliceerd opvrijdag 19 feb 2021 om 13:00
Op basis van officiële databanken van de overheid, ledenlijsten van beroepsfederaties en lijsten van werkgevers, werden namenlijsten aangelegd van personen die behoren tot deze beroepen. Aan de hand van die lijsten worden deze personen uitgenodigd voor vaccinatie.

Namen controleren en toevoegen aan de nominatieve lijst

Om na te gaan of je als zorgverlener bent opgenomen in de lijst van een bepaalde doelgroep, kan je kijken op de ‘Sta ik op de lijst’-tool.

Belangrijke opmerking: de tool staat sedert 15 februari online. In aanvangsfase is de lijst enkel voor de eerste groep (EG) zorgprofessionals volledig. Als je niet tot die EG behoort, wacht dan tot 1 maart om na te gaan of je op de lijst staat.

Contact

Met vragen over jouw beroepsgroep en om te signaleren dat je zou ontbreken op de lijst, kan je contact nemen met je aanspreekpunt of werkgever. Voor de andere beroepsgroepen worden 'liaisons' aangeduid. Zij zullen beoordelen of er nog personen toegevoegd moeten worden en dus uitgenodigd moeten worden voor vaccinatie.

De contactgegevens van je liaison vind je via dit overzicht.

Niet op de lijst?

Sta je niet op de lijst staat en denk je in aanmerking te komen voor prioritaire vaccinatie, dien dan je aanvraag tot toevoeging in bij je liaison of werkgever. Volg hiervoor het stappenplan Ik ben actieve zorgprofessional in de eerste lijn.