Vaccinatie 5- tot 11-jarigen in Vaccinatiecentrum Tielt Noord

Gepubliceerd opdinsdag 11 jan 2022 om 13:11
De eerste prikken voor de 5- tot 11-jarigen worden gezet op zaterdag 15 januari 2022.

Het Vaccinatiecentrum Tielt Noord prikt de 5- tot 11-jarigen in de loop van januari. Het Agentschap Zorg en Gezondheid stuurde reeds de eerste uitnodigingen uit. Op zaterdag 15 januari is de eerste shift ingepland; op 29 januari zou het traject moeten afgewerkt zijn.

Voor deze specifieke doelgroep wordt telkens geprikt op zaterdag en woensdag. Kinderen krijgen een (aangepast) Pfizer-vaccin, met een tussentijd van 3 weken tussen beide prikken. Kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang.
 
Praktisch

De uitnodiging wordt digitaal én op papier bezorgd. Die ziet er exact hetzelfde uit als voor de overige leeftijdsgroepen.

Je brengt de uitnodigingsbrief mee naar het vaccinatiecentrum, samen met de kids-ID of ISI+ -kaart.

Begeleid je als ouder zelf je kind(eren), dan is een toestemmingsbrief niet nodig. Een kind begeleid door iemand (18+!) anders dan de ouder(s) of voogd heeft een ingevulde toestemmingsbrief mee; anders kan het niet worden gevaccineerd.

Een correct voorbeeld van die toestemmingsbrief vind je op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.

Opgelet: ook voor de tweede prik drie weken daarna is ofwel een begeleidende ouder ofwel een toestemmingsbrief vereist!

Heb je verschillende kinderen tussen 5 en 11? Wacht dan even af tot alle uitnodigingen binnen zijn om hen dan online of via het callcenter samen in te plannen.

De vaccinatie is niet verplicht maar wel veilig en verkleint het risico op besmettingen en ziekte, zowel voor het kind zelf als zijn/haar naasten, school- of vrijetijdsomgeving.

Meer info en veel gestelde vragen kan je raadplegen via deze link.