Update voorbereidende werken de Markt - fase 2

Gepubliceerd opdonderdag 5 mei 2022 om 16:30
Vanaf maandag 9 mei wordt door de aannemer gewerkt op de Goethalsplaats. Vanaf 16 mei begint de 2de fase van de nutswerken en wordt er gewerkt in de Kasteelstraat ter hoogte van de Goethalsplaats. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

De nutswerken in de 1ste fase bereiken stilaan de Goethalsplaats.

In de week van 9 mei tot 13 mei zullen de werken zich op de Goethalsplaats bevinden. Hierdoor zal de Goethalsplaats afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. 

Vanaf 16 mei gaat de 2de fase van start in de Kasteelstraat (zie groene zone op plan). Tot 20 mei zal de Kasteelstraat afgesloten worden. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn vanaf het rondpunt met de Veldstraat richting Goethalsplaats, behalve voor plaatselijk verkeer. In die week is ook de Goethalsplaats niet bereikbaar en is er geen doorgaand verkeer mogelijk richting de Regentiestraat. In het gedeelte van de Statiestraat aansluitend op de Goethalsplaats, zal enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn.

Volg omleidingsroute A om de Markt te bereiken via de Karel van Manderstraat en de Oostrozebekestraat. Het marktplein zelf is nog altijd vrij en er kan geparkeerd worden zoals voorheen.

Bushaltes

Volgende bushaltes richting Tielt worden niet bediend in de week van 16 mei tot en met 30 mei:

  • Goethalsplaats
  • Oosthoek (Tieltstraat richting Tielt)
  • ’t Peerdeken (Tieltstraat t.h.v. tankstation Devriese richting Tielt)

Volgende bushaltes richting Kortrijk worden niet bediend in de week van 16 mei tot en met 30 mei:

  • Goethalsplaats

De bushaltes ’t Peerdeken (richting Kortrijk) en Oosthoek (Schutterijstraat) blijven bedienbaar. Er wordt dan verder gereden via de Pittemstraat – Randweg – Baronielaan.

De bushaltes in de Baronielaan (Koevoet) blijven in beide richtingen in gebruik.

Tijdelijke bushaltes worden voorzien op volgende locaties:

  • Belbushalte langs Randweg thv Pittemstraat (bestaande halte).
  • Tieltstraat ter hoogte van nummer 138 (DSV Crop) (ter vervanging van de bushalte ’t Peerdeken (t.h.v. Devriese) – 30 meter parkeerverbod te voorzien op de parkeerstrook.