Update werken Gentstraat

Gepubliceerd opwoensdag 8 jun 2022 om 14:19
De werken in de Gentstraat gaan onverminderd door. Hier vind je een stand van zaken terug.

Gentstraat tussen Meentakstraat en Steenovenstraat

De riolering ligt tot Gentstraat 241. De aannemer probeert tegen de start van het bouwverlof (15 juli) de riolering te leggen tot aan de Oude Diksmuidse Boterweg. Tegen dan worden ook alle huizen aangesloten op de nieuwe riolering, dit vanaf de Meentakstraat tot de Oude Diksmuidse Boterweg.

Nog voor het bouwverlof wordt de onderlaag asfalt aangebracht tot de Gentstraat 223.

Van Gentstraat 223 tot de Oude Diksmuidse Boterweg wordt een minderhindersteenslag aangelegd.

De werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Hondekerkhofstraat

In de Hondekerkhofstraat liggen de riolen en is de straat zo goed als afgewerkt. Als het weer het toelaat, dan wordt nog voor het bouwverlof de toplaag asfalt voorzien. Ook de afwerking van het pompstation aan de beek staat nog op de planning.

Rotonde Wakkensesteenweg - Gentstraat

De nieuwe rotonde Wakkensesteenweg – De Ginste is vanaf 7 juni terug open voor het verkeer. Er is terug doorgaand verkeer mogelijk tussen Tielt en Wakken in beide richtingen. Ook richting Dentergem is de rijweg terug helemaal open.

De Gentstraat vanaf de rotonde richting Meulebeke blijft wel verder afgesloten. Maandag 13 juni starten er rioleringswerken vanaf de rotonde richting Meulebeke. Er wordt verwacht dat deze werken klaar zijn tegen het bouwverlof.

Omleidingen

Door werken aan de Marialoopsesteenweg door stad Tielt werden enkele omleidingsroutes aangepast.
Stad Tielt voert werken uit in de Marialoopsesteenweg vanaf de Tenhovestraat (grondgebied Tielt) tot aan de grens met Marialoop.