Update vaccinatiecentrum Tielt Noord

Gepubliceerd opmaandag 2 mei 2022 om 15:30
De huidige vaccinatiecampagne is nagenoeg afgerond. De Vlaamse overheid heeft een voorlopig vaccinatie-schema opgezet dat loopt tot 31 december. De kern daarvan is dat het snel op- en afschaalbaar is.

Vraag is wat de komende periode brengt: of er nieuwe virusvarianten opduiken, of/en wanneer bepaalde doelgroepen eventueel een extra prik behoeven en hoe ruim die dan worden afgelijnd.

FASES

Fase 0: de waakfase: voor nieuwe 5- en 12-jarigen, nieuwe Vlamingen, verwachte instroom vanuit Oekraïne, twijfelaars die zich alsnog willen laten vaccineren… In deze fase kunnen ook bijzonder kwetsbare groepen worden gevaccineerd.

Fase 1: de opschalingsfase: treedt in werking mocht er een vierde prik nodig zijn voor bijvoorbeeld 85-plussers, personen met een immuunstoornis of mensen die in aanmerking komen voor een booster.

Fase 2: de massavaccinatiefase: het zit er nu éénmaal nog altijd in dat tijdens de najaarsmaanden opnieuw een massavaccinatie nodig zal zijn, in de aanloop naar een mogelijk nieuw infectieseizoen met potentieel nieuwe varianten.

WAAKFASE PER 1 MEI

Fase 0 gaat al meteen in vanaf 1 mei. Waakfase wil zeggen dat het vaccinatiecentrum slechts beperkt open is, met aangepaste uren van 16:00 tot 19:00. Op die manier kunnen zowel kinderen, ouderen als de actieve bevolking er terecht.

Momenteel betekent dit dat het centrum om de twee weken open is op woensdag in de vooravond.

Van zodra de overheid nieuwe beslissingen neemt, dan worden ten gepaste tijde extra shifts ingepland.

VC TIELT NOORD VERLENGD

Om alle fasen optimaal te kunnen inrichten, moet er blijvend personeel en infrastructuur ter beschikking zijn. Binnen Eerstelijnszone RITS is er voor geopteerd om voor de regio Tielt te blijven werken vanuit het huidige vaccinatiecentrum in de Galgenveldstraat. Tielt Noord is inmiddels een vertrouwde plek en is vlot bereikbaar.

BOOSTERPRIK BLIJFT BESCHIKBAAR

Inmiddels kunnen jongeren (12 tot 18 jaar) nog steeds op eigen initiatief een boosterprik aanvragen.  Ook wie als eerste prik een J&J vaccin kreeg gevolgd door een eerste boosterprik, kan op verzoek nog een extra boosterprik meekrijgen.

Meer info en de link om zich hiervoor in te schrijven vind je op www.vaccinatiecentrumtielt.be.

Alle mogelijke evoluties binnen het vaccinatiegegeven zullen gecommuniceerd worden via de diverse communicatiekanalen van het lokaal bestuur.

WINNAARS KLEURWEDSTRIJD -12 JARIGEN

De winnaars van de kleurwedstrijd van VC Tielt Noord zijn bekend. De winnaars: Niels uit Wingene - Olivia uit Tielt - Esmée uit Pittem - Renaud uit Tielt - Laila uit Dentergem - Lucas uit Meulebeke.

Zij kregen elk een duoticket voor Plopsaland toegestuurd. Proficiat!