Toeristisch infopunt

Op Open Monumentendag in september 2023 zette de kleine sacristieruimte in kasteel Ter Borcht zijn deuren open om iedereen te verwelkomen in het gloednieuwe toeristisch infopunt.

De ruimte van de sacristie werd getransformeerd tot een bron van informatie. Via een touchscreen kan je als bezoeker informatie raadplegen naargelang je eigen inhoudelijke wens. De consulteerbare informatie bestaat uit 2 luiken.

Het ene luik omvat alle toeristische informatie binnen onze gemeente, het activiteitenaanbod van het lokaal bestuur, raadpleging van de gemeentelijke website…

Het andere luik omvat meer algemene info over het lokaal bestuur en onze vrijetijdsdiensten, onze gemeentelijke visie en beleid, het kasteel en haar rijke geschiedenis, …

Ook kan je in infopunt terecht voor allerlei folders, brochures, wandel- en fietsroutes, … die vrij te nemen zijn uit het daarvoor voorziene rek.

Praktische informatie

Het infopunt en de belevingsruimte bevinden zich in de Baronielaan 27 en zijn elke dag open van 09:00 tot 17:00.  

  • Met de auto - Je kan je wagen kwijt op de ruime parking in de Ter Borchtlaan.
  • Met de fiets - Er zijn twee zones aan het kasteel zelf waar je jouw fiets kan plaatsen.
  • Met de bus - In de Baronielaan (op 50 meter van het kasteel) is een bushalte voorzien. Stap af en kom via de oprijlaan naar het kasteel.
  • Iets minder mobiel? - Dan kan je jouw wagen parkeren aan het kasteel zelf. Rij de oprijlaan op en aan de rechterkant zijn enkele parkeerplaatsen voorzien.