Toerisme in eigen streek

Gepubliceerd opvrijdag 19 jun 2020 om 08:14
Het mooie weer komt er aan. We worden met zijn allen weer naar buiten gezogen! Nu we door de coronapandemie aangewezen zijn op vertoeven in de eigen omgeving, is dit een uitgelezen kans om de eigen streek te verkennen en beter te leren kennen en appreciëren.

Toerist in eigen streek! Waarom niet? Er zijn zoveel mooie plekjes te ontdekken!

Welke? Waar? Wat?

Je kan terecht bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis. We hebben diverse toeristische folders en fiets- en wandelkaarten aan onze balie. Voldoende inspiratie voor boeiende en gezonde tochten in eigen streek! Maak eerst een afspraak als je wil langskomen!

Neem ook eens een kijkje op onze website onder de rubriek toerisme. Bij de rubrieken fietsen en wandelen zie je dat we 2 fietsroutes en 6 wandelroutes hebben die door de eigen gemeente lopen. Je kan onmiddellijk op je fiets springen of aan de wandeltocht beginnen vanuit je kot.

Kijk ook eens op Toerisme Leiestreek. Daar biedt Westtoer diverse fiets- en wandelmogelijkheden aan in de Leiestreek. Je kan verschillende routes downloaden.

De fietsnetwerkkaarten voor De Westhoek, De Kust, het Brugse Ommeland en de Leiestreek kan je nog steeds bij het Vrijetijdspunt in ons gemeentehuis aankopen. En we hebben ook gratis toeristische folders vol inspiratie en tips van onze omstreken. Handig om op verkenning te gaan in eigen streek.
Zijn er folders die je zou willen hebben? Bel ons op of mail ons en we maken een afspraak zodat je die kan komen afhalen.

Of ga naar Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart. Deze stelt 6 unieke fietsroutes voor in Meulebeke en omliggende gemeenten Wingene, Ruiselede, Pittem, Tielt, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. De routes brengen je langs groendomeinen, erfgoedsites, mooie landschappen … Ze volgen het fietsknooppuntennetwerk en je kan van thuis uit inpikken op de routes. Elk van de zes routes kun je gemakkelijk afdrukken.
Op diezelfde website vind je ook wandelroutes, waarvan een pak in onze buurt. Je vindt er meteen ook alle info die nuttig kan zijn: routedetails (afstand, effen/zacht hellend…, toegankelijk voor honden/kinderwagens …), bezienswaardigheden en je kan er de route downloaden of de kaart bestellen.
En je kan natuurlijk ook fietsen en wandelen combineren!

Bezoek de websites, laat je inspireren en spring op je fiets of stap in de wandelschoenen en kom verantwoord uit je kot!

Thema's