Tijdelijke werken met verkeershinder

Gepubliceerd opdonderdag 20 mei 2021 om 00:00
Informatie over de voornaamste wegenwerken en de eventuele omleidingen die van toepassing zijn.

Voorbereidende werken Pittemstraat

Vanaf 14 juni starten de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Pittemstraat met fietspaden, dit ter hoogte van de Randweg richting de grens met Pittem. De voorbereidende werken duren tot en met 31 augustus en doorgaand verkeer is steeds mogelijk. De rioleringswerken starten in oktober 2021.

Herstellingswerken kruispunt Veldstraat x Spoorweglaan en Nijverheidsstraat

In de week van 31 mei - 4 juni werden de herstellingswerken voltooid ter hoogte van het kruispunt Veldstraat - Spoorweglaan en in het eerste gedeelte van de Nijverheidsstraat. De slechte gedeeltes worden afgefreesd en opnieuw geasfalteerd.

Achtste Linielaan/Pittemstraat: aanpassing nutsleidingen

Op 3 mei starten de aanpassingswerken aan de nutsleidingen naar aanleiding van geplande wegeniswerken. Het openbaar verlichtingsnet wordt uitgebreid. Hierdoor zal het fietspad/wandelpad in de Achtste Linielaan langs beide kanten worden afgesloten. De omleiding loopt via de Spoorweglaan.

Ook in de Pittemstraat zullen er werken zijn ter hoogte van huisnummers 43 tot 51 en 50 tot 52. Er zal beurtelings verkeer mogelijk zijn (wegversmalling). Het fietspad komt op de rijweg.

Gentstraat: aanleg fietspaden

Update 12/05

Vanaf 17 mei wordt er gestart met de nutswerken. Er is geen wijziging in de omleidingen.

Update 26/04

De asfalteringswerken van de Wakkensesteenweg op grondgebied Oostrozebeke en Tielt zijn afgewerkt. Vanaf 3 mei wordt de Meulebekesteenweg (N305) ter hoogte van het kruispunt met de Wakkensesteenweg volledig afgesloten voor het verkeer van en naar Dentergem.

Vanaf het kruispunt met de Wakkensesteenweg kan men wel afslaan naar de Gentstraat tot aan het kruispunt met de Steenovenstraat. Er geldt éénrichtingsverkeer tot aan de Steenovenstraat.
Vanaf het kruispunt Gentstraat - Steenovenstraat kan je niet meer in omgekeerde richting rijden naar Oostrozebeke/Dentergem.

Het éénrichtingsverkeer in de Gentstraat vanaf de Meentakstraat tot het kruispunt met de Steenovenstraat blijft gelden.

Omleidingen zijn voorzien via de Steenovenstraat.

 
Omleidingen:
Update 12/04

Van 12 april tot en met 30 september 2021: voorbereidende werken voor de heraanleg van de Gentstraat met fietspaden.

De bestaande grachten worden gedempt en er worden nieuwe grachten voorzien naast het toekomstige fietspad. Ter hoogte van de bebouwing worden hagen en omheiningen verwijderd en worden de bestaande rioolbuizen opgebroken. Er wordt een tijdelijke riolering voorzien. Opritten die hiervoor worden onderbroken, worden 's avonds terug berijdbaar gemaakt.

Verkeerssituatie: vanaf het kruispunt met de Meentakstraat wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld naar het kruispunt met de Steenovenstraat.

Omleiding: van Meulebeke naar Tielt: Gentstraat - Steenovenstraat - Marialoopplaats - Marialoopsesteenweg (Tielt).
Fietsers nemen best de parallelle kleinere wegen.

Ook in de buurgemeente Oostrozebeke starten de voorbereidende werken.
Er worden asfalteringswerken uitgevoerd in de Wakkensesteenweg vanaf het kruispunt met de Gentstraat op grondgebied Oostrozebeke tot aan het rondpunt van de Zuiderring in Tielt. De werken duren 10 werkdagen.

 
Omleidingen:

Er worden omleidingen voorzien tussen Tielt en Wakken. Je vindt deze terug op https://wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-op-wakkensesteenweg.

Ieder Meulebeeks gezin ontving een folder met een overzicht en fasering van de werken. De bewoners die langs het traject wonen, zullen regelmatig geïnformeerd worden via bewonersbrieven. Via de verschillende communicatiekanalen van de gemeente zal iedereen de vordering van de werken kunnen volgen.

Via Preus op Meulebeke blijf je - als geregistreerde gebruiker – steeds op de hoogte van belangrijke updates.

Marialoopsteenweg

Herstel van een verzakking in het fietspad ter hoogte van tankstation Vaneeckhoutte. Er wordt een rijvak ingenomen en voor de veiligheid zal er met verkeerslichten worden gewerkt. Datum nog te bepalen.

Herstel landelijke wegen

De herstellingswerken aan de landelijke wegen (Landegemstraat, Lostraat, Heirentstraat, Vierschaarstraat, Groenstraat) zijn afgerond.