Tijdelijke werken met verkeershinder

Gepubliceerd opwoensdag 15 jan. 2020 om 11:53
Informatie over de voornaamste wegenwerken en de eventuele omleidingen die van toepassing zijn.

Werken Ommegangsdreef en Vuilputstraat

In opdracht van Aquafin voert aannemer Casteleyn en Zonen werken uit in de velden langs de Vuilputstraat en aan het kruispunt Ommegangsdreef – Vuilputstraat. Momenteel worden er boringen uitgevoerd in de berm.

De volgende werken gebeuren in twee fasen:

  • Fase 1 - van 15 juni tot 30 juni (vermoedelijk): aanleggen riolen in weilanden Vuilpustraat;
  • Fase 2 - van 1 juli tot 17 juli (vermoedelijk): plaatsen overstort kruispunt Ommegangsdreef - Vuilputstraat.

Door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer) kan de planning wijzigen.

Bij het aanleggen van de riolen in de weilanden (fase 1), blijft de hinder beperkt.

Tijdens de werken op het kruispunt Ommegangsdreef – Vuilputstraat (fase 2) is doorgaand verkeer niet toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien via de Ommegangsdreef – Oostrozebekestraat – Mandellaan – Vuilputstraat en omgekeerd.

BEWONERSBRIEF

Werken Ommegangsdreef

Van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei worden er werken uitgevoerd in opdracht van Dumobil NV in de Ommegangsdreef ter hoogte van huisnummers 34-36.

Doorgang is volledig onderbroken voor het verwijderen van een verkeersdrempel, plaatsen van een nieuwe verkeersdrempel op een andere plaats en asfalteringswerken. Plaatselijk verkeer is toegelaten behalve op de dag van de asfaltering.

Er wordt een omleiding voorzien via de Vuilputstraat – Onze-Lieve-Vrouwstraat – Oostrozebekestraat en omgekeerd.

Er komen twee tijdelijke ophaalpunten voor huisvuil.

Werken Veldstraat

Op maandag 20 april zijn de verbeteringswerken gestart in de Veldstraat, gedeelte vanaf de Grote Roeselarestraat tot aan de Bruggesteenweg.

Eerst wordt de bocht ter hoogte van de Meerlaanstraat aangepakt. Er wordt in functie van de veiligheid een middengeleider voorzien. Aansluitend worden verschillende gedeeltes in de straat gefreesd en kom er een nieuwe asfaltlaag. Daarna wordt er een nieuwe belijning voorzien waardoor het fietspad breder zal zijn.

Enkel plaatselijk verkeer is toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien via de Grote Roeselarestraat - Bruggesteenweg.

Vanaf woensdag 20 mei starten de freeswerken in verschillende fases. Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden worden er vanaf maandag 25 mei asfalteringswerken uitgevoerd. Tijdens het asfalteren is geen doorgang mogelijk.

De bushaltes van de Lijn worden vanaf maandag 20 april tot aan het einde van de werken verplaatst. De halte Meulebeke Veldstraat bevindt zich tijdelijk in de Veldstraat ter hoogte van huisnummer 29. De halte Meulebeke Veldbloem bevindt zich tijdelijk in de Bruggesteenweg ter hoogte van huisnummer 36.

Er zijn twee tijdelijke ophaalpunten voor huisvuil.