Skeelernetwerk Midwest

Gepubliceerd opzaterdag 10 jun 2023 om 09:00
Rol door onze regio!

Alle Midwestbesturen werkten samen met de club iSkate en Sport Vlaanderen het Skeelernetwerk Midwest uit. In totaal telt dit netwerk meer dan 450 km aan routes, verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten. Je skeelert kilometers langs een gevarieerd landelijk en stedelijk landschap. Naast de mooie uitzichten zijn er ook leuke rustplekjes.

Je ontdekt de troeven van de 16 gemeenten in drie toeristische regio’s: de Leiestreek, het Brugse Ommeland en de Westhoek. Zowel de recreatieve als de gevorderde skeeleraars komen hierbij aan hun trekken. Ook lopers, wandelaars en fietsers kunnen genieten van dit uniek netwerk binnen de regio Midwest! 

De West-Vlaamse skeeleraarster, Sandrine Tas, die in 2022 nog als schaatsster deelnam aan de Olympische Winterspelen, zet haar schouders onder dit project. Zij hoopt samen met de gemeenten en Sport Vlaanderen om de skeelersport zo een flinke boost te geven. Voorlopig loopt dat dus op wieltjes.

Vind een skeelerroute.

Easy Sunday Morning-rides

Tijdens de maanden juli en augustus worden de ‘Easy Sunday Morning’-rides' georganiseerd door iSkate.  Samen met enkele ervaren skeeleraars verken je de verschillende routes in het Skeelernetwerk Midwest. Er is keuze tussen verschillende afstanden. Afspraak telkens om 10:00 op de startplaats. Een eenvoudig whatsappberichtje naar iSkate volstaat om je aan te melden bij iSkate (0486/73 97 39).

Op zondag 6/8/2023 doen we een toertocht vanuit Meulebeke

Vertrekplaats: parking Ter Borchtlaan, Meulebeke
Midwest Skeelerroute Meulebeke 1 & Meulebeke 2 (11 km en 13 km)
Info: website Iskate

Fotowedstrijd

Maak tot 30 september kans op leuke prijzen. Post voor 30 september op Facebook of Instagram een leuke skeelerfoto op het Skeelernetwerk Midwest met de #skeelernetwerkmidwest #sportersbelevenmeer. Maak kans op toffe prijzen en cadeaubonnen van Decathlon en Sportline! Tags: Sport Vlaanderen, Decathlon, Sportline, iSkate, Skate Vlaanderen, Westtoer (evt. 16 gemeenten)