Samen planten we 'thuis' een bos

Gepubliceerd opmaandag 15 jun 2020 om 10:10
De milieuraad organiseert in het najaar de boomplantactie ‘Samen planten we ‘thuis’ een bos’.

De actie vertrekt vanuit het idee dat als elk gezin in zijn tuin 1 boom plant, we allemaal samen een bos aanplanten in onze gemeente, zonder op zoek te moeten naar een geschikte locatie of zonder grond te moeten onteigenen.

Wist je dat een boom in je tuin niets dan voordelen biedt? Een boom biedt schaduw die tijdens warme dagen voor verkoeling zorgt. Een boom is klimaatvriendelijk aangezien je hiermee CO2 omzet in zuurstof. Een boom omvat een woonplaats voor vogels en andere dieren en verhoogt de biodiversiteit. Een boom geeft je tuin meer karakter en uitstraling. Een boom beschermt je tegen weersinvloeden door bijvoorbeeld de wind te breken. Een boom planten in je tuin is dus op alle vlakken een goede beslissing.

Je kan kiezen tussen een 5-tal soorten: een kleine boom, een grote boom, een fruitboom, voor elke tuin is er wel een geschikte boom.

De milieuraad zal 100 bomen ter beschikking stellen en zo de kans geven aan 100 Meulebeekse gezinnen om een exemplaar te kopen aan een voordeelprijs.

Inschrijven zal mogelijk zijn in het najaar van 2020. Op 5 december 2020 tussen 10:00 en 11:30 zal je de boom kunnen afhalen in het park achter het gemeentehuis.

Deze actie wordt mee opgenomen in de acties in het kader van de uitvoering van het Burgemeestersconvenant 2030 inzake klimaat.