We planten samen een bos: doe je mee?

Gepubliceerd opdonderdag 16 sep 2021 om 10:10
De milieuraad en het gemeentebestuur organiseren de boomplantactie ‘Samen planten we ‘thuis’ een bos’. Bestel nog snel je fruitboom.

De actie vertrekt vanuit het idee dat als elk gezin in zijn tuin 1 boom plant, we allemaal samen een bos aanplanten in onze gemeente, zonder op zoek te moeten naar een geschikte locatie of zonder grond te moeten onteigenen.

Wist je dat een boom in je tuin niets dan voordelen biedt? Een boom biedt schaduw die tijdens warme dagen voor verkoeling zorgt. Een boom is klimaatvriendelijk aangezien je hiermee CO2 omzet in zuurstof. Een boom omvat een woonplaats voor vogels en andere dieren en verhoogt de biodiversiteit. Een boom geeft je tuin meer karakter en uitstraling. Een boom beschermt je tegen weersinvloeden door bijvoorbeeld de wind te breken. Een boom planten in je tuin is dus op alle vlakken een goede beslissing.

Je kan kiezen tussen 3 verschillende boomsoorten (halfstam):

De milieuraad geeft alle Meulebeekse gezinnen de kans om een exemplaar te kopen aan een voordeelprijs (1 boom/gezin). Een boompje kost € 8. Bestellen kan via onderstaand digitaal formulier of telefonisch via 051/541335.

Op 23 oktober 2021 zal je de boom kunnen afhalen aan het visserslokaal op domein Ter Borcht om 16:00.

Deze actie wordt mee opgenomen in de acties in het kader van de uitvoering van het Burgemeestersconvenant 2030 inzake klimaat. 

Klimaattip: kom met de fiets!