Gratis brandveiligheidscontrole aan huis: neem contact op met het Meulebeeks brandpreventieteam en bescherm je gezin

Gepubliceerd opmaandag 25 mrt 2024 om 10:00
Ook in onze gemeente kan je beroep doen op brandpreventieadviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in de brandveiligheid van woningen.

Elk jaar overlijden tientallen mensen door brand in huis, voornamelijk door verstikkende rook. Rook verspreidt zich snel en kan het moeilijk maken om wakker te worden, vooral 's nachts. Rookmelders zijn een eenvoudige en effectieve manier om dit gevaar te vermijden. Daarom heeft de Vlaamse overheid besloten dat alle huizen verplicht rookmelders moeten hebben.

Rookmelders in gemeenschappelijke delen, zolder en kelder

Het is niet alleen belangrijk om rookmelders in je woonruimtes te installeren, maar ook in gemeenschappelijke delen, zolders en kelders. Deze ruimtes kunnen ook brandhaarden zijn en snelle detectie is cruciaal om schade en slachtoffers te beperken.

Hoe rookmelders installeren?

Het installeren van rookmelders hoeft niet ingewikkeld te zijn. Onze Meulebeekse adviseurs staan klaar om je te helpen. Bezorg je gegevens aan het plaatselijke brandweerkorps en maak een afspraak. Tijdens een gratis bezoek aan je woning, van ongeveer één uur, helpen onze experts je om de beste plekken voor rookmelders te bepalen en geven ze extra informatie over brandveiligheid.

Speciale oplossingen voor doven en slechthorenden

Voor doven en slechthorenden zijn er speciale rookmelders beschikbaar die werken met lichtsignalen of trilfunctie. Onze adviseurs kunnen je informeren over de verschillende mogelijkheden en de meest geschikte oplossingen voor jouw situatie aanbevelen.

Brandpreventieadviseurs brandweer Meulebeke

Vanuit brandweerzone Midwest worden nu gratis huisbezoeken aangeboden. Ook bij de brandweerpost Meulebeke is er een team BPA (brandpreventieadviseurs) die je kan vragen om langs te komen. Bij dergelijk huisbezoek komt één iemand van het team langs om een vragenlijstje te overlopen, ze kijken samen eens in en rond de woning en geven advies. Hoeveel melders je best voorziet, waar je die precies en vooral juist zou kan ophangen. De benaming zegt alles: Advies geven omtrent BrandPreventie.

"BPA-ers komen niet controleren maar wel informeren"

Maak een afspraak

Stuur je gegevens (naam, straat, gemeente, GSM/telefoon) naar de BPA-verantwoordelijke delmotte.karl@telenet.be om een afspraak te maken voor een gratis brandveiligheidscontrole of stop je gegevens in de brievenbus bij Brandweer Meulebeke, Achtste Linielaan 14, 8760 Meulebeke.

We vragen alle bewoners van het huis om zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens het bezoek, zodat iedereen de juiste informatie ontvangt. Ons doel is om zoveel mogelijk menselijk en dierlijk leed te voorkomen en slachtoffers bij brand te vermijden.

Voor meer informatie, lees hier verder of neem contact op met onze adviseurs.