Reisdocumenten en reisadviezen

Gepubliceerd opdinsdag 17 mei 2022 om 13:30
Vertrek je op reis? Weet je welke reisdocumenten je nodig hebt? Controleer per bestemming welke documenten je op zak moet hebben om op je bestemming te raken. Aanvragen voor reisdocumenten moeten tijdig ingediend worden.

Een reis naar het buitenland geboekt? Controleer dan zeker welke reisdocumenten je op zak moet hebben. Check tijdig ook de geldigheid van je reispas en eventueel van de kids-ID om extra kosten te vermijden. 

Vraag tijdig je officiële reisdocumenten aan om niet voor verrassingen te staan bij je vertrek!

Reisdocumenten

Om naar het buitenland te reizen, heb je officiële reisdocumenten nodig. In alle Europese landen volstaat het om je Belgische identiteitskaart als reisdocument bij te hebben. Voor andere landen heb je soms andere documenten (reispas, visum, inentingsbewijs...) bovenop je identiteitskaart nodig. 

Controleer  hier  welke reisdocumenten je per bestemming dient bij te hebben/aan te vragen.

Is je reispas of kids-ID niet meer geldig of moet je een (reis)visum aanvragen?
Maak dan op tijd je afspraak bij de dienst Burgerzaken via https://www.meulebeke.be/ik-maak-een-afspraak of via 051 48 80 80.

Reisadvies

Bij reizen naar het buitenland is het aangeraden om na te gaan welke risico's voor je veiligheid (criminaliteit, vervoer, klimaat en rampen, gezondheid en hygiëne) er zijn.
Op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken vind je reisadvies voor Belgen die naar het buitenland reizen. 


Bij reizen buiten de Europese Unie kan je jouw persoons- en reisgegevens registreren op de website Travellers Online. Gebeurt er in het land van jouw bestemming een crisis, zoals een natuurramp, aanslag of ongeval, dan kan Buitenlandse Zaken met die gegevens sneller met jou of je familieleden in contact komen, en nog beter hulp bieden.