Recyclageparkreglement – wijzigingen vanaf 1 januari 2021

Gepubliceerd opdonderdag 7 jan 2021 om 08:41
In het kader van nieuwe regelgevingen bij de inzameling van afvalfracties werd het recyclageparkreglement van I.V.I.O. aangepast.

Vanaf 1 januari zijn volgende aanpassingen van toepassing:

  • hechtqebonden asbest moet verplicht verpakt aangeleverd worden. Hiervoor kunnen de inwoners op voorhand asbestzakken aankopen op alle I.V.I.O.- recyclageparken. De gevulde asbestzakken kunnen enkel terug ingeleverd worden op het recyclagepark van Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Tielt.
    Opgelet: I.V.I.O. laat weten dat door transportproblemen, veroorzaakt door de coronacrisis, de zakken pas beschikbaar zullen zijn na 7 januari. Voorlopig mag men asbest onverpakt blijven aanleveren tot de zakken aanwezig zijn.
    Via deze link kan je meer info vinden.
  • particulieren kunnen bloempoties, plantentravs en plastic verpakkingen voortaan meegeven in de blauwe PMD-zak. Dit is niet meer voorzien op het recyclagepark. Meer info kan je hier vinden of via ivio.be.
  • KMO's die grotere hoeveelheden bloempotjes/ plantentrays en plasticfolies konden aanbieden, moeten dit vanaf nu ook aanbieden via de nieuwe PMD-zak. De verkoop van speciale plastiekzakken voor de inzameling van deze fracties op de parken wordt stopgezet. Er is nog een overgangsperiode voorzien van maximum 2 maand.
  • matrassen kunnen vanaf nu gratis aangeleverd worden.