Politiezone Midow en federale politie slaan handen in elkaar voor controles

Gepubliceerd opdinsdag 17 jan 2023 om 09:30
In de loop van zaterdagavond en -nacht werden in totaal 73 voertuigen grondig gecontroleerd in Ingelmunster, Oostrozebeke en Meulebeke. De komende tijd zullen dergelijke acties blijven volgen.

PZ Midow kreeg voor deze actie steun van leden van de federale politie: zo namen een aantal aspirant hoofdinspecteurs (hoofdinspecteurs in opleiding aan de West-Vlaamse Politieschool) deel.

Bij de eerste halte in Ingelmunster (Bruggestraat) was bijna iedereen in orde. Eén voertuig wilde de controle echter ontwijken. De bestuurder bleek onderweg met een ingetrokken rijbewijs en moest nog de nodige proeven afleggen om het terug te krijgen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Iets later op de avond werd de controle verlegd naar Oostrozebeke (Ingelmunstersesteenweg). Ook hier geen zware inbreuken, wel werd een voertuig met 6 inzittenden (4 op de achterbank waar er maximum 3 mogen zitten) uit het verkeer gehaald. Allen kregen een proces-verbaal. Ook in deze controle stuurde iemand zonder het vereiste rijbewijs.

Bij de derde halte in Meulebeke (Ingelmunstersesteenweg) werden er 6 speekseltesten afgenomen waarvan maar liefst 4 positief voor cannabis. Gevolg is dat 4 rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Eén bestuurder had ook nog een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Ook hier stuurde iemand zonder geldig rijbewijs.

Opmerkelijk is wel dat er geen enkele bestuurder te veel gedronken had. Wel werden algemeen nog een tal van kleinere inbreuken geverbaliseerd: rond gordeldracht, verzekering, rijbewijs of tekort aan de technische eisen. PZ Midow kreeg tijdens de actie bijstand van een drughond van de federale politie.

De komende tijd zullen dergelijke acties worden herhaald, zowel in het weekend als tijdens de week. Eveneens blijft de politiezone inzetten op sensibilisering, onder meer door regelmatig via de sociale media (Facebook en Instagram) verkeerscontroles aan te kondigen. Volgers krijgen elke maandag een aantal straatnamen door waar de komende week flitscontroles worden gehouden, net als een wekelijks overzicht van de resultaten.

PZ Midow lanceert deze week ook een nieuwe website om de communicatie nog te verbeteren. Het nieuwe adres is www.midow.be