Project Gentstraat

De gemeente Meulebeke, de gemeente Oostrozebeke, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegeniswerken langs de Gentstraat (N305). In de Gentstraat van Meulebeke tot Oostrozebeke worden fietspaden aangelegd en wordt het rioleringsstelsel vernieuwd.

Overzicht van de wegenis- en rioleringswerken

De werken omvatten onder meer de aanleg van een gescheiden rioolstelsel, zowel in Oostrozebeke als in Meulebeke. Het afvalwater zal worden afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het propere regenwater wordt gebufferd en vertraagd afgevoerd langs het grachtenstelsel.

Verder zijn er rioleringswerken voorzien in de Hondekerkhofstraat en de Oude Diksmuidse Boterweg in Meulebeke en in de Lijsterstraat, de Kruisstraat en de Beukstraat in Oostrozebeke.

De Gentstraat (N305) is een drukke gewestweg waar men 70 km per uur mag rijden. Vandaag zijn er geen fietspaden aanwezig. Dit leidt tot gevaarlijke situaties op deze belangrijke fietsverbinding tussen Meulebeke en Oostrozebeke. Om de veiligheid en het fietscomfort te verhogen wordt langs beide zijden van de Gentstraat vrijliggende fietspaden aangelegd, dit vanaf de Meentakstraat in Meulebeke tot net voorbij het kruispunt met de Wakkensteenweg. Langs akkers en weilanden wordt er naast het fietspad een nieuwe open gracht voorzien.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt een rotonde aan op het kruispunt Wakkensteenweg – Gentstraat en ter hoogt van de Steenovenstraat in Meulebeke worden verkeerslichten voorzien.

Timing en fasering

In april 2021 zijn de werken van start gegaan. Deze zullen bijna drie jaar duren. De werken worden uitgevoerd door aannemer Wegenbouw Ivan Vuylsteke (Meulebeke) en Aannemingen Vanlerberghe (Diksmuide), Aquafin, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams gewest. Het ontwerp en het bestek werden uitgewerkt door studiebureau Sweco. Zij verzorgen ook de coördinatie tijdens de werken.

Volg het project hier.

Informatiefolder timing en fasering

Tussentijdse infobrief - 30 mei 2022

Tussenstijdse infobrief - 23 december 2022

Werken kruispunt Steenovenstraat en Gentstraat