Preus op Meulebeke

Gepubliceerd opmaandag 15 feb 2021 om 08:00
Jouw gemeente, jouw buurt, jouw thuis. Het is belangrijker dan ooit om hierin te investeren en jou als inwoner mee te laten beslissen over kwesties die jou rechtstreeks aangaan. Daarom is er vanaf vandaag een nieuw inspraakplatform voor alle Meulebekenaren: “Preus op Meulebeke”.

Wij geloven in de kracht van burgerparticipatie om mensen samen te brengen en positieve veranderingen mogelijk te maken. 

Preus op Meulebeke

Ons platform kan worden ingezet voor allerlei projecten: groot, klein, ruim of begrensd.
Met “Preus op Meulebeke” willen we jou op zoveel mogelijk manieren betrekken bij het beleid en bij onze projecten. De gemeente staat voor stevige uitdagingen. Wij hebben ideeën maar jij weet als geen ander wat goed is voor jou. 

Dit platform helpt ons om jou te horen: in een latere fase zal je als burger jouw idee kunnen achterlaten of een vraag stellen om een proces op te starten. Afhankelijk van de actualiteit zetten we dit platform dus in om ideeën mee te geven, stemmen te verzamelen, mee te discussiëren, enquêtes te lanceren, te polsen naar jouw mening...

Regelmatig zullen we inspraakacties aanbieden maar ook jij zal zelf jouw ideeën kunnen formuleren. 

Hoe doe ik mee op het platform? 

Via deze link kom je terecht op het platform. 

Je kan alles bekijken en lezen zonder dat je je moet registreren. Van zodra je zelf wil reageren, een enquête wil invullen, deelnemen aan een poll of wil stemmen, moet je je eerst registreren. Registreren kan eenvoudig met je e-mailadres of via je Google- of Facebook-account. Eénmaal geregistreerd, kan je de projecten bekijken die jou interesseren. 

De Markt, een plek voor iedereen! 

Vandaag gaan we meteen van start met ons eerste project: De Markt, een plek voor iedereen! 

Iedereen die zich aanmeldt, krijgt info over het project en zal kunnen meevolgen in welke fase het project zich bevindt. Alle projecten vind je terug op de homepagina. Verkies je liever pen en papier? Dan kan je een gedrukte versie bekomen bij onze verschillende diensten; het gemeentehuis, de bibliotheek, sport- en recreatiedomein Ter Borcht, lokaal dienstencentrum Ter Deeve.  

Meer informatie? 

Voor vragen of onduidelijkheden kan je altijd terecht bij de medewerkers van de dienst dienstverlening en communicatie (communicatie@meulebeke.be of 051 48 80 80).