Oproep vrijwillige voorzitters en bijzitters voor de verkiezingen

Gepubliceerd opmaandag 5 feb 2024 om 09:00
Meld je aan om als bijzitter of voorzitter te helpen op zondag 9 juni 2024 tijdens de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen.

Ben jij meerderjarig en stemgerechtigd en geïnteresseerd om in een stem- of telbureau te helpen als bijzitter of voorzitter?

Gemotiveerde vrijwilligers kunnen zich nu al aanmelden om op de verkiezingsdag een taak te vervullen in een stem- of telbureau.

Taken

  • Bijzitters in een stembureau (van 7:00 tot ongeveer 14:30) nemen de identiteitskaarten aan, controleren lijsten en stempelen kiezersbrieven af.
  • Bijzitters in een telbureau (namiddag vanaf 14:30) staan in voor het correct verwerken van de geldige en ongeldige stembiljetten.
  • Voorzitters nemen daarnaast ook een coördinerende rol op en zorgen ervoor dat alles op een gestructureerde en correcte manier verloopt. Voorzitters krijgen kort voor de verkiezing een opleiding.

Naast de vrijwilligersvergoeding wordt ook een hapje en een drankje voorzien.

Voorwaarden

  • Je bent inwoner van Meulebeke, minstens 18 jaar, stemgerechtigd en geen kandidaat.
  • Je bent beschikbaar op de verkiezingsdag van 9 juni 2024.

Registratie

Als je aan de voorwaarden voldoet en je bent geïnteresseerd, vul dan bij voorkeur voor 31 maart 2024 het formulier in hieronder. Laat hierin ook weten of je in een stem- of telbureau wil helpen (of beiden). Na onderzoek kan je dan mogelijk aangeduid worden als voorzitter of als bijzitter. Je kandidatuur is welkom.

Bij vragen kan je steeds terecht bij de dienst burgerzaken op het nummer 051 54 13 03 of via mail burgerzaken@meulebeke.be.