Opendeurdagen in de demoruimte tijdens 'juni compostmaand'

Gepubliceerd opvrijdag 3 mei 2024 om 13:00
Elke zaterdag van juni kan je langsgaan voor advies en ondersteuning over thuis-composteren. Maak kans op een gratis compostvat!

Juni staat bekend als compostmaand, en in Meulebeke worden opendeurdagen georganiseerd in de demoruimte van de Warme Tuinen om het thuis-composteren in de schijnwerpers te zetten. Compost wordt geprezen vanwege de voordelen voor het milieu, de tuin en de portemonnee.

Thuis-composteren vermindert niet alleen de hoeveelheid huishoudelijk afval, maar levert ook een bodemverbeteraar op voor de tuin. In Meulebeke helpen vrijwillige compostmeesters inwoners met advies en begeleiding bij thuis-composteren en kringloop-tuinieren.

Gedurende juni zal de demoruimte van de compostmeesters regelmatig bemand zijn voor advies en ondersteuning. IVIO biedt steun door het aanbieden van een compostcoach. Bezoekers die tijdens juni de demoruimte in de Warme Tuinen bezoeken, kunnen hun gegevens achterlaten en maken kans op een gratis compostvat. De winnaar wordt op 6 juli bekendgemaakt.

Wegens het wegvallen van OVAM-subsidies worden compostvaten of bakken niet meer tegen gereduceerde prijzen verkocht. Een uitverkoop tegen normale prijzen vindt plaats tot de voorraad is uitgeput.

Hoe bestellen?

Maak online jouw afspraak via de gemeentelijke website: ‘ik maak een afspraak’ > snelbalie > onthaal > betaling compostrecipiënt(en). Na betaling kan je het vat/bak afhalen in de gemeentelijke loods.