Oktobermaand is borstkankermaand

Meulebeke onderneemt verschillende acties tijdens de maand oktober. Ontdek ze hieronder!

  • Het lokaal dienstencentrum Ter Deeve, het gemeentehuis en bibliotheek Vondel zullen tijdens de maand oktober roze verlicht worden. Er worden roze accenten aangebracht op de 3 gebouwen. 
  • Op een ontspannen manier meer te weten komen over het "Bevolkingsonderzoek Borstkanker"?  Tijdens de ganse maand kan je deelnemen aan de gezondheidsrally "Bevolkingsonderzoek Borstkanker" in het lokaal dienstencentrum Ter Deeve en in bibliotheek Vondel. De gezondheidsrally is een wandeling waarbij deelnemers vragen kunnen beantwoorden over het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.  Er hangen 12 posters langs een parcours, op elke poster staat een vraag of een uitspraak waarop de deelnemers het juiste antwoord zoeken. Op het einde van het parcours deponeren de deelnemers hun antwoordformulier in een bus. Daar zijn ook de antwoorden beschikbaar. Deelnameformulieren kan je verkrijgen aan de balies van Ter Deeve en de bibliotheek. Iedere deelnemer ontvangt een balpen van Think Pink, zo steunt gemeente Meulebeke de nationale Borstkankerorganisatie die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie.
  • In het lokaal dienstencentrum kan je de tentoonstelling "Bustehouder" bezoeken.  De tentoonstelling brengt een verhaal in beeld over geboren worden en groeien, over liefde voor je borsten, maar ook over borstkanker en het leven erna. Aan de hand van 19 banners vertellen verschillende vrouwen over hun kijk op hun lichaam, vrouw-zijn, ouder worden, hun gezondheid… De tentoonstelling is vrij en gratis te bezoeken tijdens de kantooruren van het dienstencentrum. 
  • Aan de onthaalbalies van de gemeentelijke diensten herinneren we jou op verschillende manieren aan het belang van vroegtijdige opsporing en de screening van borstkanker. Koop je er terwijl een balpen of een lippenbalsem van Think Pink?
  • Kom je tijdens de borstkankermaand naar de bibliotheek? Dan voorzien we jouw boek van een bladwijzer met basisinformatie over het "Bevolkingsonderzoek Borstkanker". 

Zoals je ziet zet gemeente Meulebeke zich in als Gezonde Gemeente. We vinden het zeer belangrijk om de schouders te zetten onder de campagne omtrent preventie rond borstkanker. 

Hou ook zeker de facebookpagina en de gemeentelijke infoborden in het oog!