OC Vondel

Sinds 1989 is de site van brouwerij Vondel, te bereiken via de Dwarsstraat, het culturele hart van de gemeente Meulebeke. De voormalige brouwerij beschikt over een mooi aanbod van culturele infrastructuur waarvan inwoners en verenigingen gebruikmaken.

Het reglement omvat de gebruiksvoorwaarden voor de volgende infrastructuur:

  • OC Vondel
    • twee polyvalente zalen: de "Mouterij" (theaterzaal) en de "Bottelarij"
    • vergaderlokaal en cafetaria
  • Droogkamers (torenlokalen)
  • Zaal Lucifer

Privéverhuur mogelijk

Het is mogelijk om als particulier of commerciële instantie OC Vondel te huren voor uw privéfeest of bedrijfsfeest. Gezien OC Vondel behoort tot het cultureel patrimonium van de gemeente, krijgen socio-culturele activiteiten steeds voorrang.

Categorieën en activiteiten

De verschillende gebruikers worden ingedeeld in 2 categorieën. We maken een onderscheid tussen Meulebekenaren en niet-Meulebekenaren. Afhankelijk van tot welke categorie u behoort, wordt het tarief bepaald.

Tarieven

Meulebeekse privépersonen en Meulebeekse verenigingen betalen bewust minder voor het gebruik van een zaal in vergelijking met niet-Meulebeekse gebruikers. De prijzen voor het gebruik van OC Vondel bij een eet- en/of dansgelegenheid of bij een fuif werden verhoogd. De zalen worden verhuurd aan een basistarief. Afhankelijk van het nodige extra materiaal wordt een meerprijs aangerekend. Alle tarieven werden netjes opgesomd in het reglement.

Waarborg en facturatie

Bij het huren van ruimtes in OC Vondel betaalt u vooraf een waarborg. Na de activiteit wordt de factuur verminderd met de reeds betaalde waarborg.

Drankenleverancier

De gemeente Meulebeke werkt samen met drankenleverancier AB INBEV.

Meer weten?

U kunt het reglement hieronder downloaden. Bij het Vrijetijdspunt kunt u terecht voor alle reservaties. Samen gaan we op zoek naar een geschikte datum en een geschikte ruimte voor uw activiteit. Na het invullen van een aanvraagformulier wordt een gebruiksovereenkomst opgemaakt die zowel door de gebruiker als door het Vrijetijdspunt wordt ondertekend. Na het betalen van de waarborg is uw reservatie definitief. 

Wettekst

Gemeentelijk reglement op het gebruik van culturele infrastructuur Brouwerij Vondel goedgekeurd door de gemeenteraad op 9 december 2020.