Kippenactie

Gepubliceerd opvrijdag 3 jan. 2020 om 14:37
Gemeente Meulebeke organiseert opnieuw een kippenactie. 150 Meulebeekse gezinnen krijgen de kans om 2 kippen te kopen tegen een gunsttarief.
Naast het compostvat en de klassieke compost-hoop vergeten we in moderne tijden dat er ook nog een andere partner reeds eeuwen zijn dienst bewezen heeft als nuttige verwerker van groenten-, fruit- en tuinafval. Een kip eet bijna alle keukenafval: tafelrestjes, vis- en vleesresten, brood en deegwaren. Zo wordt op een natuurlijke wijze 50 kg GFT (groente-, fruit- en tuinafval) per jaar moeiteloos door 1 kip verwerkt. Als toetje bezorgt de kip jou dagelijks een vers scharrelei.
De gemeentelijke milieuraad organiseert daarom opnieuw een kippenactie in samenwerking met het gemeentebestuur. 150 Meulebeekse gezinnen krijgen de kans om 2 kippen te kopen tegen een gunsttarief. Voor 2 kippen betaal je slechts 10 euro. De kippen zijn in staat om onmiddellijk buiten te lopen en tuin- en keukenafval te verwerken. Een absoluut minimum voor het houden van kippen is 4 m² voor 2 kippen.
Inschrijven voor de kippenactie is niet meer mogelijk. Het maximum aantal van 150 gezinnen is bereikt. De bestelde kippen moeten afgehaald worden op zaterdag 28 maart 2020 van 8:30 tot 9:30 op de parking van OC Vondel (Karel van Manderstraat 26, parking via de Dwarsstraat). Betalen gebeurt op de dag zelf met gepast geld. Indien je de kippen niet afhaalt op het voorziene tijdstip, dan vervalt jouw reservatie.