Update werken Gentstraat

Gepubliceerd opdonderdag 13 jul 2023 om 13:00
Met het bouwverlof in aantocht geven we een update van de werken mee. Het bouwverlof loopt van vrijdagavond 14 juli tot en met zondag 6 augustus 2023.

Aannemer legt asfalt in Kruisstraat

Maandag 10 en dinsdag 11 juli bracht de aannemer de toplaag asfalt aan in de Kruisstraat (Oostrozebeke). Hierdoor is gemotoriseerd verkeer niet mogelijk. Ondertussen is de aannemer ook begonnen met de aanleg van de opritten in kassei. Om verzakkingen te voorkomen, mag je een week niet over de nieuw aangelegde oprit rijden.

Gentstraat vanaf rotonde tot kruispunt Gentstraat/Kruisstraat (Ciers beton)

Vanaf de rotonde tot aan het kruispunt met de Kruisstraat is de Gentstraat bijna klaar. Na het bouwverlof moet de toplaag asfalt nog worden aangebracht, gevolgd door de wegmarkeringen.

Gentstraat vanaf kruispunt Gentstraat/Kruisstraat (Ciers beton) tot kruispunt Gentstraat/zijstraat Gentstraat

Hier legt de aannemer tegen het bouwverlof de fundering van het fietspad. Verder plaatst hij de straatkolken en sluit hij deze aan op de nieuwe riolering. Tot slot effent hij de onderfundering van de rijweg. Daar kan je stapvoets over rijden.Tijdens het bouwverlof kan je gewoon op de oprit van de woning.Na het bouwverlof ziet de planning er in grote lijnen zo uit:

  • Week 7 augustus = plaatsen van de boordstenen van de fietspaden
  • Week 21 augustus = aanbrengen van de boordstenen van de rijbaan
  • Week 28 augustus = leggen van de steenslag van de rijbaan en plaatsen van de fundering van de fietspaden
  • Week 4 september = gieten van de onderlagen asfalt van de rijweg én van de onder- en toplaag asfalt op de fietpaden
  • Week 20 november = aanbrengen van de toplaag van de rijbaan vanaf de rotonde tot en met het kruispunt Gentstraat/zijstraat Gentstraat en aansluitend aanbrengen van de wegmarkering