Probeerabonnement De Lijn

Gepubliceerd opdonderdag 9 jun 2022 om 16:03
Elk jaar geeft  De Lijn  leerlingen die de overstap maken naar het middelbaar onderwijs een gratis probeerabonnement.

Het probeerabonnement is geldig voor de hele maand september – en zo krijgt de schoolgaande jeugd de kans om op een duurzame manier kennis te maken met het openbaar vervoer.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig!

De Lijn bezorgt ouders wiens kinderen geboren zijn in 2010 een brief met daarin informatie over hoe je dit gratis probeerabonnement kan aanvragen. 

Registreer vóór 17 augustus 2022 je kind met hun rijksregisternummer op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen jullie het probeerabonnement per post in augustus. Op dat platform kun je bovendien terecht met al je vragen over deze actie.

Ook kinderen die niet geboren zijn in 2010, maar wel starten in het eerste middelbaar, kunnen dit probeerabonnement aanvragen. 

Duurzaam op stap met De Lijn

Met de probeeractie laat De Lijn jongeren kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van het jongerenaonnement, een Buzzy Pazz. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, verloopt veilig en is hun eerste waardevolle bijdrage aan een beter klimaat. Kortom: om verschillende redenen kunnen jongeren en hun ouders kiezen voor het openbaar vervoer.

Vragen?

Ouders kunnen vanaf 1 juni 2022 online terecht op delijn.be/probeeractie of het nummer 070 220 200 (0,30 euro/min) bellen.  

Thema's