Gratis vloerstickers voor de Meulebeekse handelaars en dienstverleners

Gepubliceerd opvrijdag 24 apr. 2020 om 15:04
In deze coronatijden blijft het belangrijk dat iedereen voldoende afstand houdt tijdens het winkelen of als we uit ‘ons kot’ komen, dit om besmetting tegen te gaan. Daarom zorgt gemeente Meulebeke de komende dagen voor gratis vloerstickers voor de Meulebeekse handelaars én dienstverleners.

Er worden per zaak maximum 3 vloerstickers voor binnen en maximum 1 vloersticker voor buiten voorzien. Voor de bedeling van de stickers kan het gemeentebestuur rekenen op de medewerking van Unizo, Markant en Op stap in Meulebeke.

De stickers worden aangebracht op de vloer in de winkel, showroom, wachtruimte of andere publieke plaatsen waar de klanten al staand moeten wachten. Die duiden aan dat je in die ruimte voldoende afstand van elkaar moet houden. Met deze vloerstickers wordt de sociale afstand gegarandeerd en wordt er een veilige plaats gecreëerd voor zowel de medewerkers, klanten als bezoekers.

In een eerste fase worden de stickers bezorgd aan de handelszaken en dienstverleners die momenteel open (mogen) zijn. In een tweede fase komen de handelszaken en dienstverleners aan bod die later hun deuren terug (mogen) openen. 

De stickers moeten aangevraagd worden bij het gemeentebestuur via communicatie@meulebeke.be (of 051 54 13 31). Bijbestellen is mogelijk.

Om de burgers en de medewerkers te helpen beschermen, zullen de vloerstickers ook gebruikt worden bij de gemeentelijke diensten (bibliotheek, gemeentehuis, …).