Nieuwe richtlijnen voor buitenschoolse activiteiten of hobby’s

Gepubliceerd opmaandag 1 feb 2021 om 13:00
Vanaf 1 februari gelden er nieuwe maatregelen in verband met hobby's en de buitenschoolse activiteiten. Wij zetten graag alles even op een rijtje.

Activiteiten algemeen

  • Voor -12-jarigen: georganiseerde activiteiten mogen plaatsvinden binnen en buiten (liefst buiten) en in een groep van maximaal 10 (exclusief begeleiding). In de krokusvakantie mogen sportkampen plaatsvinden in groepen van maximaal 25.  De groepen blijven gescheiden.
  • Voor 12 tot 18-jarigen: georganiseerde activiteiten mogen plaatsvinden, enkel buiten en in een groep van maximaal 10 (exclusief begeleiding). 

Opgelet: voor niet georganiseerde activiteiten (vb wandelen of afspreken met vrienden) blijven de richtlijnen ongewijzigd. Dit kan met maximum 4 personen en mits het respecteren van 1,5 meter afstand.

Buitenschoolse activiteiten en hobby's

Kinderen en jongeren kiezen voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo wordt het aantal wisselende contacten zoveel mogelijk beperkt.

Ouder dan 18 jaar: buiten trainen of sportlessen kan enkel met maximaal 4 personen (begeleider inbegrepen) en mits het houden van 1,5 m afstand.