Nieuw digitaal platform voor kinderopvang 0-3 jaar

Gepubliceerd opwoensdag 23 feb 2022 om 15:00
Voor (toekomstige) ouders is het geen gemakkelijke opdracht om opvang te vinden voor hun kind. Ouders verliezen vaak het overzicht in de vele kinderopvanginitiatieven of moeten meermaals éénzelfde aanvraagformulier invullen. Het Lokaal loket Kinderopvang lanceert daarom een nieuw digitaal platform.

Het platform kwam tot stand in samenwerking met Opvang.Vlaanderen. Ouders kunnen zich via de link www.opvang.vlaanderen/#/meulebeke heel gemakkelijk en gratis aanmelden.

Ze krijgen er meteen een overzicht van alle lokale opvanginitiatieven die via hun persoonlijk profiel ouders informeren over het type kinderopvang, de kostprijs, de openingsuren, de beschikbare plaatsen, extra troeven en nog zoveel meer.

Ouders kunnen meteen het digitaal aanvraagformulier invullen en versturen naar de kinderopvanginitiatieven van hun voorkeur. Via mail of sms krijgen ze een bericht wanneer er een reactie is op hun opvangvraag. Indien er een plaatsje vrij is kunnen ouders door het opvanginitiatief uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek.

Naast het digitaal platform blijven we uiteraard ook fysiek bereikbaar voor iedereen die meer informatie wenst of ondersteuning nodig heeft rond het thema kinderopvang. Contact opnemen kan telefonisch op het nummer 051 54 31 46 of via mail naar huisvanhetkind@meulebeke.be.

Iedereen is ook welkom na afspraak aan het loket in het Sociaal Huis, Bonestraat 24 in Meulebeke. Alle info vind je ook nog eens gebundeld op meulebeke.be/kinderopvang.