Minder Mobielen Centrale

Voor wie?

De Minder Mobielen Centrale staat in voor vervoer van oudere en minder mobiele personen met een beperkt inkomen. Het vervoer gebeurt hoofdzakelijk om sociale redenen: een bezoekje aan familie of vrienden, naar het kapsalon, de tandarts, boodschappen doen of een consultatie bij de huisarts …

De Minder Mobielen Centrale kan geen mensen vervoeren die ernstig ziek zijn. Wij zorgen voor een chauffeur die jou thuis afhaalt, jou ter plaatse brengt en terug naar huis voert.

Wat kost het?

  • Lidgeld voor een alleenstaande: 12 euro per jaar of 6 euro na 30 juni.
  • Lidgeld voor een koppel of samenwonenden: 18 euro per jaar of 9 euro na 30 juni. (Mensen die onder andere omstandigheden samenwonen (zussen, vrienden) worden niet als samenwonenden beschouwd en dienen dus elk afzonderlijk lidgeld te betalen.
  • Kilometerkosten: per gereden kilometer betaal je 0,3669 euro rechtstreeks aan de chauffeur. Het bedrag van de kilometervergoeding wordt jaarlijks op 1 juli automatisch aangepast aan de index.

Hoe aanvragen?

Om lid te worden neem je contact op met de verantwoordelijke van de Minder Mobielen Centrale in het Sociaal Huis, die nagaat of je aan de voorwaarden voldoet.

Eenmaal lid, kan je ritten aanvragen. Om een rit aan te vragen bel je uiterlijk 2 werkdagen vóór de geplande rit naar de centrale in het Lokaal Dienstencentrum Ter Deeve.

Word jij onze nieuwe chauffeur?

Steeds meer minder mobiele mensen willen zich laten vervoeren, daarom is het lokaal dienstencentrum op zoek naar chauffeurs om ons team te versterken. Beschik je over een rijbewijs en een eigen wagen? En wil je graag iemand helpen?

Aarzel dan niet om eens binnen te springen aan ons onthaal voor verdere informatie!