Steun Turkije en Syrië vanuit Meulebeke

Gepubliceerd opdonderdag 9 feb 2023 om 14:00
Na de aardbeving op 6 februari in Turkije en Syrië willen we vanuit onze gemeente ons medeleven betuigen aan alle slachtoffers en onze solidariteit tonen. De Turkse gemeenschap in Meulebeke helpt slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië op verschillende manieren, ook jij kan steunen.

We dragen daarom een warm hart toe aan volgende acties, opgezet om de getroffen gezinnen in Turkije en Syrië te helpen.

Materiële giften

De golf van solidariteit is hartverwarmend. Intussen hebben heel wat mensen namelijk warme kledij en dekens geschonken aan de Ayasofya Moskee. De ingezamelde giften vertrekken eerstdaags via Belgische grootsteden per vrachtwagen naar Turkije. 

Voor de materiële giften verwijst de Ayasofya Moskee door naar andere instanties die materiele giften inzamelen. Zelf richten ze zich voornamelijk op de inzameling van financiële steun.

Een vrachtwagen richting Turkije sturen is namelijk erg duur en is twee weken onderweg. Met een kleine financiële schenking kan ter plaatse direct materiaal aangekocht worden.

Financiële steun voor humanitaire hulpverlening

Steun verlenen kan in dit geval via twee kanalen.

  • via de Turkse gemeenschap:

De internationale Vereniging Diyanet van België lanceert samen met de Turkse Religieuze Stichting een hulpcampagne om het Turkse volk te steunen en de wonden te helen na de aardbeving.

Een financiële gift is mogelijk op rekeningnummer BE71 7350 5320 2969 op naam van de Ayasofya Moskee, met mededeling: AARDBEVING. Het ingezamelde geld wordt wekelijks doorgestort naar het Rode Kruis - Turkije.

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar en worden best rechtstreeks via het Rode Kruis gestort.

  • via het Rode Kruis:

Het Rode Kruis-Vlaanderen maakt 200.000 euro uit het Noodhulpfonds vrij voor humanitaire hulp ter plaatse.

Maar ook jij kan helpen! Doe online een gift via de knop hieronder of stort op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding 'Aardbeving'. Vanaf 40 euro is je gift voor 45% fiscaal aftrekbaar.

                                                                                 DOE EEN GIFT

Het ingezamelde geld zal via de nationale verenigingen gebruikt worden voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen worden door de aardbevingen. Het Rode Kruis-Vlaanderen staat in nauw contact met die nationale verenigingen in het gebied.

  • via het Belgisch Consortium 12 -12

Het consortium 12-12 verenigt 7 humanitaire organisaties die hun fondsenwervingen in België coördineren tijdens ernstige cissen of natuurrampen.

Je kan je solidariteit met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije & Syrië omzetten in een concreet gebaar met een gift aan het Consortium 12-12 op rekeningnummer: BE19 0000 0000 1212 of online.

                                                                                 DOE EEN GIFT

Dankzij jouw gift verlenen de zeven lidorganisaties humanitaire hulp. Zij schaffen de voorzieningen en het materiaal aan die nodig zijn voor de noodhulp en passen hun programma’s aan om zo snel mogelijk de nodige hulp te bieden en levens te redden.

Voor de actie Syrië – Turkije 12-12 ontvangt je een fiscaal attest. Meer info: www.1212.be.

  • Daarnaast laat Pastorale Eenheid Elisabet Meulebeke weten dat alle omhalingen in onze kerken geschonken zullen worden aan de Ayasofya Moskee als steun.

We dragen alle slachtoffers, hun families en vrienden alvast een warm hart toe in deze donkere tijden.