Lancering luierbank Meulebeke

Gepubliceerd opdonderdag 15 jun 2023 om 10:30
De sociale dienst en Huis van het Kind Meulebeke ontvangen steeds meer signalen dat jonge ouders het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Een overschot aan luiers zomaar weggooien is niet alleen zonde van het geld, maar ook slecht voor het milieu. Dit is de oplossing!

De dagelijkse verzorging en opvang van kinderen kost handenvol geld. Onder andere luiers zijn heel duur in aankoop. “Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is. Dat betekent dat ouders zo'n 1.000 euro per kind uitgeven aan luiers. Voor sommige gezinnen is dit een grote hap uit het gezinsbudget.” zegt schepen voor sociale zaken Rik Priem.


Tegelijkertijd zijn kinderen hun luiers snel ontgroeid of zijn ze intussen zindelijk geworden. Veel ouders blijven dan ook met een overschot aan luiers zitten. Deze zomaar weggooien is niet alleen zonde van het geld, maar ook slecht voor het milieu. Mede dankzij de gift van de Sint-Amandusschool te Meulebeke, zij zamelden nl. geld in via hun jaarlijkse actie voor de Warmste Week, kon Huis van het Kind Meulebeke op 1 juni 2023, niet toevallig de internationale dag van het kind, de luierbank lanceren.

Hoe aanmelden?

Ouders voor wie de aankoop van luiers te zwaar doorweegt op het gezinsbudget, kunnen zich aanmelden bij Sara Kesteloot van Huis van het Kind Meulebeke. Tijdens een eerste gesprek zal er bekeken worden wat dit gezin nodig heeft en hoe het Huis van het Kind hen kan helpen. Een gezin kan maandelijks recht hebben op een pakket van 50 pampers per kind. Daarnaast is er ook een babybank waar veel mooie tweedehands babyspullen- en kleertjes op een nieuwe thuis wachten.

Inzamelpunten

Ouders die luieroverschotten hebben, kunnen die altijd binnenbrengen in volgende Meulebeekse inzamelpunten:

Je kan de volledige lijst ook hier vinden.

- Sociaal Huis, Bonestraat 24
- IBO ’t Berenhuisje, Karel Van Manderstraat 26
- De Kinderdroom, Hondekerkhofstraat 4
- De Meulebeertjes, Bonestraat 33
- Onthaalouder Christine Heyerick, Volderstraat 1
- Onthaalouder Hilde Van Parys, Steenovenstraat 43
- Jip en Janneke, Marialoopplaats 5
- Natlietje, Godshuisstraat 25
- Pinokio – vestiging 1, Rijselstraat 4
- Pinokio – vestiging 2, Marialoopsteenweg 28
- Simon en Saartje, Baljuw Vermeulenstraat 3
- Villa Kakelbont, Schutterijstraat 2


Er wordt nog gewerkt aan een luierbox die aan het Sociaal Huis geplaatst zal worden. Op die manier zullen mensen luieroverschotten ook buiten de kantooruren kunnen brengen.