Kunst in het kasteel

Gepubliceerd opvrijdag 22 jul 2022 om 11:34
In het weekend van 28 augustus krijgt het vernieuwde kasteelpark een feestelijke opening met kunst in het kasteel in een een samenwerking met Toerisme Leiestreek. Toegang is gratis!

Acht hedendaagse kunstenaars stellen hun werk tentoon in het kasteel.

Denis De Gloire - 20 jaar kleur

Overzichtstentoonstelling van zijn werk dat internationaal heel wat bekendheid geniet en een plaats heeft gekregen in talrijke binnen- en buitenlandse tentoonstellingen. Zijn palet is een combinatie van kunstzinnige pigmenten en honderden potten verf. De Gloire slaagde erin de term en de gedachte
‘Action painting’ een frisse en hedendaagse allure te geven.

Kobe - Kunst vol puurheid

Kobe streefde niet om zijn kunst met verborgen betekenissen of opgeblazen persoonlijke emoties te verwoorden. Bij Kobe ging het om eenvoud, puurheid en schoonheid. Via zijn sculpturen wou hij een gevoel of emotie vorm geven zoals blijheid, verbondenheid, liefde of vriendschap. Kobe zou talloze vrouwelijke figuren creëren, maar dan zonder de soort extreem behaagzieke vrouwelijkheid die we kennen uit modebladen en films.

Christine Vanhove - Keramische sculpturencollectie

Dit gaat over verbintenis tussen mensen, relaties, liefde en haat, zorgen en bezorgdheid voor elkaar, over troost, over leven en dood.

Jozef Decruy - Portretten met "pakkende" expressie

Bekende en onbekende mensen, beroemdheden enz... Voor de meeste van mijn werken gebruik ik de IMPASTO techniek (=verfpasta aangebracht met het paletmes). Ik maak gebruik van ‘Recycling Art’, zowel met recyclagemateriaal en papiercollages, de mogelijkheid van deze techniek is dat er persoonlijke spullen of papieren van de geportretteerde persoon kunnen gebruikt worden.

Glaskunst Dereuck - Wereld vol kleur en licht

Raf Dereuck ontdekte de wereld van de glaskunst door zijn dochter Doorke. Het werd een ideale samenwerking tussen vader en dochter en zo ontstaat een reeks kleurrijke glassculpturen.

Wilfried Jacops

Zelfstandig beeldhouwer, werkt vooral in hardsteen en marmer. Figuratieve uitwerking van thema's rond
ontstaan, groeien, geboren worden vanuit de kiemvorm. Gebruikt handen als symbolische dragers,
ontvangers en beschermers.

Steven Vermeulen - Kunst is een groeiproces

Op zoek naar thema’s die dichtbij zijn. Nieuwe dingen ontdekken en weer een stapje verder zetten.

Kichou - Kunst en licht

Kichou light art. Kichou is een bezielde kunstenaar die naast figuratieve schilderijen ook artistieke led- en metaalconstructies ontwerpt.

Een divers aanbod in een prachtige setting. Te bezoeken op 28 augustus (van 14:00 tot 18:00), 4 september (van 14:00 tot 18:00) en 11 september (van 10:00 tot 18:00) in de Baronielaan 27 in Meulebeke.