Kortingsbon energiezuinige toestellen

Gepubliceerd opdonderdag 18 mei 2023 om 14:30
Fluvius voorziet een kortingsbon voor de aankoop van energiezuinige toestellen voor gezinnen met recht op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Opgelet: het uitgebreid sociaal tarief vervalt voor bepaalde groepen op 30 juni 2023!

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en heb je nood aan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer? Dan kan je beroep doen op een korting van 250 euro bij de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel. En dat doe je best vóór 1 juli 2023.

Daarna verkleint de doelgroep van rechthebbenden voor het sociaal tarief en komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking. Voor eind juni de kortingsbon aanvragen is dus de boodschap. De bon blijft 2 jaar geldig. Er kunnen maximum 4 bonnen aangevraagd worden.

De sociale dienst van het lokaal bestuur kan je helpen bij het aanvragen van de bon (051541340).

Hoe aanvragen

De bon kan online aangevraagd worden via de website van Fluvius. Of via het aanvraagformulier op papier.

Voeg aan je aanvraag een recent bewijs toe dat je recht hebt op het sociaal tarief voor elektriciteit en/of aardgas. Dit kan bijvoorbeeld een factuur zijn van je energieleverancier waarop het sociaal tarief vermeld staat.