Huis van het Kind Meulebeke schenkt vrijetijdspakketten voor kwetsbare gezinnen

Gepubliceerd opvrijdag 26 jun 2020 om 11:55
Bij de start van de zomervakantie geeft het Huis van het Kind kwetsbare kinderen een extra duwtje in de rug door hen een vrijetijdspakket aan te bieden.

In samenwerking met de brugfiguren Sara Kesteloot en Ann Vanthournout en de coördinator Huis van het Kind Meulebeke, Nico Landuyt, werden vrijetijdspakketten samengesteld voor een geselecteerde groep van peuters, kleuters en kinderen van de lagere school. Op die manier wil het Lokaal Bestuur Meulebeke de kinderen ondersteunen die het extra moeilijk hadden als gevolg van de Coronamaatregelen.

Zomervakantie, een zee van vrije tijd

Nu de vakantie voor de deur staat, breekt opnieuw een periode aan met veel vrije tijd. Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een kwetsbare gezinssituatie is deze vakantieperiode niet altijd eenvoudig om in te vullen. Het aanbieden van een vrijetijdspakket is dan ook een mooie aanzet om de zomervakantie goed in te zetten.

In samenwerking met lokale partners

Voor elke leeftijdscategorie bestaat het vrijetijdspakket uit leuk knutsel-, spel- en sportmateriaal. Hiervoor werd samengewerkt met een lokale Meulebeekse handelaar Many More. Zo steunen wij ook onze lokale Meulebeekse economie!

Extra kans om kwetsbare gezinnen te ondersteunen

De vrijetijdspakketten worden aan huis bezorgd door de 2 Meulebeekse brugfiguren op woensdag 1 juli 2020. De brugfiguren volgen tijdens het schooljaar ook de contacten tussen het gezin en het kind met de school op. Met de levering van het vrijetijdspakket kunnen we tegelijkertijd polsen naar de noden en behoeften van de gezinnen en hen op de hoogte brengen van de werking van de brugfiguren, de Vrijetijdspas (pas waarmee je goedkoper aan vrijetijd kan deelnemen) én de werking van het Huis van het Kind in Meulebeke.  

Meer weten over het Huis van het Kind?

Informeer je via huisvanhetkind@meulebeke.be of op 051 48 83 46.