Huis van het Kind helpt ouders met vragen of praktische uitdagingen

Gepubliceerd opvrijdag 22 mrt 2024 om 16:00
Het is volkomen normaal om als (aanstaande) ouder vragen te hebben over de opvoeding en ontwikkeling van je kind. Of het nu gaat om complexe kwesties of praktische uitdagingen, er is een plek waar je terecht kunt voor antwoorden.

Sinds 2019 slaan we samen met de gemeenten Pittem, Wingene en Ruiselede de handen in elkaar in een intergemeentelijk Huis van het Kind. Hoewel het geen fysiek gebouw is, biedt dit virtuele huis een uitgebreide ondersteuning voor ouders en verzorgers.

Vragen kunnen worden gesteld via huisvanhetkind@meulebeke.be of telefonisch op 051/54 13 46.

Indien gewenst kan er ook een afspraak of huisbezoek worden geregeld. In samenwerking met lokale partners streven we ernaar om jouw vragen over opvoeding en ontwikkeling te beantwoorden of je door te verwijzen naar de juiste instantie. Het Huis van het Kind staat open voor alle ouders, verzorgers en kinderen, ongeacht de vraag of uitdaging.

Bovendien organiseert het Huis van het Kind regelmatig activiteiten zoals infoavonden, lezingen of ontmoetingsmomenten over diverse thema's. Deze initiatieven bieden een waardevolle gelegenheid om meer te leren en ervaringen uit te wisselen.

Het Huis van het Kind is er om ouders te ondersteunen op elke stap van het ouderschap.

Video