Honden aan de leiband

Gepubliceerd opvrijdag 17 jul 2020 om 14:55
Het aantal loslopende honden in bossen en natuurgebieden nam de voorbije jaren sterk toe. De lockdown naar aanleiding van het coronavirus eerder dit jaar deed daar spijtig genoeg nog een schepje bovenop.

Meer mensen zochten de natuur in hun buurt op om een frisse neus te halen, te ontspannen of te sporten in de natuur. Helaas betekende dat ook meer meldingen van loslopende honden.

In bossen en natuurgebieden moeten honden altijd aan de leiband. Dat is misschien niet zo prettig, maar wel noodzakelijk om de rust in de natuur te bewaren. Gelukkig zijn er hondenlosloopzones, waar honden naar hartenlust vrijuit kunnen lopen en ravotten zonder leiband. In sommige omstandigheden zijn honden, zelfs aan de leiband, niet toegelaten. Dat is onder andere het geval in zones waar dieren grazen.

Sommige mensen denken dat hun hond enkel voldoende lichaamsbeweging en stimulans krijgt als hij kan loslopen. Niets is minder waar. Door actief met je hond bezig te zijn tijdens de wandeling, krijgt hij veel meer voldoening. Laat hem eens wat snuffelen en volg zijn ritme, zit niet op je gsm te tokkelen maar doe actief een paar oefeningen samen: je hond zal er mentaal en fysiek beter van worden.

Lees hier alle info of check www.natuurenbos.be !