Heropstart vrijetijdsdiensten

Gepubliceerd opvrijdag 5 jun 2020 om 15:57
In de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 3 juni zijn belangrijke beslissingen genomen voor, onder andere, sport en cultuur.

Bibliotheek

De bibliotheek is sinds dinsdag 2 juni terug open voor het publiek. Je kan opnieuw zelf  je boeken en ander materiaal uitkiezen en dat tijdens de gewone openingsuren.De leeszaal blijft gesloten, de publiekspc's zijn nog niet beschikbaar, de cataloguspc's wel.

Cultuur

Meer over de voorstellingen - en over de activiteiten van de andere vrijetijdsdiensten - in het najaar van 2020 lees je in het UiTmagazine dat in de laatste week van juni in de Meulebeekse brievenbussen verspreid wordt.

Alle activiteiten tot en met augustus die gepland stonden om plaats te vinden in OC Vondel gaan niet door. Enkel de bloedinzameling van 30 juni gaat WEL door, mits inachtneming van de social distancing en de hygiënemaatregelen. Zieke personen worden niet toegelaten en er is geen bar achteraf.  

Geen verhuur van zalen in OC Vondel tot en met augustus.

Dienstencentrum Ter Deeve

Een beperkt aanbod activiteiten is terug gestart sinds maandag 8 juni, mits inachtneming van de algemene maatregelen tegen Covid-19 en bijzondere voorwaarden per soort activiteit: fietsclub, wandelclub, eenvoudig bewegen. De petanqueclub, biljartclub en tafeltennis hernemen pas later hun werking.

De dienstverlening van het dienstencentrum werd uitgebreid sinds maandag 8 juni: restaurant, cafetaria (vanaf woensdag 10 juni), pedicure, kapsalon, mindermobielencentrale.  De boodschappendienst en Deevefoon blijven verder beschikbaar voor wie er nood aan heeft.

Maaltijden aan huis worden bedeeld, afhalen is enkel mogelijk op zondag.

Geen verhuur van feestzalen in Ter Deeve tot en met augustus.

Jeugd

Alle openbare speelterreinen zijn terug toegankelijk sinds woensdag 27 mei. Kinderen kunnen zich opnieuw uitleven op de talrijke speeltoestellen! Volg de richtlijnen goed op om alles veilig en aangenaam te laten verlopen.

De vakantiewerking op Ter Borcht zal kunnen doorgaan! Je vindt alle info, data, prijzen, maatregelen en thema's in onze gloednieuwe folder.

Kinderopvang IBO 't Berenhuisje

Vanaf maandag 18 mei tot dinsdag 30 juni kunnen Meulebeekse kinderen die school lopen in het buitengewoon onderwijs op schooldagen bij ’t Berenhuisje terecht voor dagopvang.

Sport

Het sportcentrum Ter Borcht is terug open sinds maandag 8 juni. Zowel clubs als individuele sporters moeten vooraf een afspraak maken met de sportdienst.
  • De kleedkamers en douches zijn nog niet toegankelijk.
  • Sportieve activiteiten die worden georganiseerd en begeleid door een verantwoordelijke zijn beperkt tot 20 personen (50 personen vanaf juli), met inachtneming van de veiligheidsafstanden.
  • Contactloze sportactiviteiten zijn toegelaten: indoor en outdoor, amateur of professioneel, competitie en training.
  • Contactsporten (judo, karate, gevechtssport, boksen, voetbal ...) moeten altijd beperkt blijven tot 'contactloze' trainingen.

Het zwembad Ter Borcht blijft gesloten.