Haal meer uit je dak

Gepubliceerd opdonderdag 23 feb 2023 om 09:31
Met 'UIT JE DAK' ontdek je via een eenvoudige vragenlijst hoe je meer uit je dak haalt. Laat je daarbij inspireren door buurtbewoners en krijg hulp van het Energiehuis en en andere partners van WVI. Registreer je dak op de kaart en maak kans op leuke prijzen!

Wat is 'UIT JE DAK'?

Een actie van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) geïnspireerd door de Klimaattafels, waarin burgers hun inbreng konden geven over hoe hun gemeente de klimaatdoelstelling kan helpen bereiken. Daaruit blijkt dat mensen graag zelf aan de slag willen door bij te leren van elkaar, gesteund door extra informatie van de gemeenten.

Daar wil WVI met 'UIT JE DAK' al eerste een antwoord op bieden. Ze roepen West-Vlamingen op om “meer uit het dak te halen” door hun dak, en eventuele realisaties zoals zonnepanelen of groendaken op de kaart te registreren. Hoe meer daken in kaart, hoe meer inzicht in de klimaatvriendelijkheid van gebouwen en gemeentes.

Heb je een boeiend verhaal te vertellen over je dak? Dan nodigen we je graag uit om dakambassadeur te worden.

Jouw voordelen

Wie de vragenlijst invult, ontvangt een rapport met informatie en tips over het dak en bij uitbreiding, het huis. Je ontdekt hoe je je dak maximaal kan laten renderen en krijgt tips over hoe je je huis duurzaam optimaliseert en welke investeringen nuttig zijn.

Ga je nu al uit je dak? Ga dan eens kijken op: ➡️ wvi.be/uit-je-dak