Fusie Tielt en Meulebeke definitief goedgekeurd

Gepubliceerd opvrijdag 8 dec 2023 om 08:10
Beide gemeenteraden keurden de fusiebeslissing definitief goed tijdens de gemeenteraden van donderdag 7 december. Meteen een mijlpaal binnen het fusieproces, dat begon met de principiƫle goedkeuring in juli.

Daarmee is ook de initiƫle fase van het fusieparcours afgerond, dat vooral was gericht op administratieve en juridische aspecten. Vanaf 2024 verschuift de focus naar actieve participatie en betrokkenheid van inwoners, adviesraden, ondernemers en medewerkers.

De nog in te vullen baseline en de te wijzigen straatnamen vormen de eerste twee participatiemogelijkheden. Meer info daaromtrent volgt in de komende dagen via diverse kanalen.

Zo valt er binnenkort een uitgebreide fusiefolder in alle bussen en vanaf 15 december staat een nieuwe fusiewebsite op stapel.

Op 15 december 2023 gaat de fusiewebsite fusietieltmeulebeke.be live. Iedereen is uitgenodigd om een kijkje te nemen en zich te laten informeren over de aankomende veranderingen. Of je nu medewerker, inwoner, ondernemer, of gewoon nieuwsgierig bent naar de toekomst van Tielt en Meulebeke: de website staat open voor iedereen! 

Wordt vervolgd!