Fietsen

Dwars door Oceanië in Meulebeke met 'Wouter Deboot'

Zijn laatste fietstocht bracht avonturier-reporter Wouter Deboot van het tropische noorden in Australië tot het zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland. Deze zomer zoekt Wouter het zoals velen dicht bij huis. Meer bepaald in zijn eigen geboortedorp Meulebeke, kan je zijn tocht Dwars door Oceanië volgen en herbeleven. In tekst en beeld neemt hij je fiets- en/of wandelgewijs mee door de gemeente. Good on ya!

Afstand: 27 km
Startplaats: Zuid-Australiëstraat

Fietsroutes

Meulebeke heeft twee bewegwijzerde fietsroutes

  • de Berenroute (48 km) - startplaats: Markt
  • de Preiroute (48 km) - startplaats: Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand (Kapellestraat)

Je kan deze folders onderaan de pagina downloaden.

Toch liever nog de papieren folders? Die kan je gratis afhalen in het gemeentehuis of bij het vrijetijdspunt op Ter Borcht. 

De Mandeldalfietsroute (54 km) van Westtoer biedt veel variatie. Via authentieke buurtwegen fiets je langs provinciedomein Baliekouter in Wakken, fruitboomgaarden in de omgeving van Dentergem, door de Mandelmeersen en over een oude spoorbedding die door het landschap snijdt in Oostrozebeke. Je doet het groene jaagpad van het Kanaal Roeselare-Leie aan in Ingelmunster. In Meulebeke passeer je eeuwenoud erfgoed zoals kasteel Ter Borcht. Bovenop de Poelberg in Tielt, de enige beklimming op deze anders vlakke route, heb je een fantastisch uitzicht over de Mandelvallei. Startplaats: Sport- en recreatiedomein Ter Borcht.

Prijs: 3 euro - te koop bij Vrijetijdspunt Meulebeke (Ter Borcht)

Verder maakt Meulebeke deel uit van het fietsnetwerk in West-Vlaanderen (Leiestreek). De fietsnetwerkkaarten kunnen aangekocht worden bij Vrijetijdspunt Meulebeke (Ter Borcht) (9 euro):

  • Westhoek
  • Brugs Ommeland
  • Leiestreek
  • De Kust

Fietsbox: de 4 fietsnetwerkkaarten in één doosje voor € 32.

Mountainbikeroute

De moutainbikeroute De Bekentocht start in Meulebeke van op de Ter Borchtlaan. Deze mountainbikeroute is opgebouwd uit 3 op elkaar aansluitende lussen, die naargelang de moeilijkheidsgraagd, aangeduid zijn met een gekleurd signalisatiesymbool: groen, blauw of rood.